Flyg Hotell Hyrbil Beställ Nyhetsbrev Om oss 2014-08-21

Frågor & Svar

Arbete
Boende
Bröllop
Kultur & Underhållning
Mat & Dryck
Sport & Aktiviteter
Transporter
Väder
Övrigt

2011-10-04

Hur många turister

Fråga: Hur många turister besöker Mallorca varje år?
Gunilla Wiman

Svar:
2010 var det totala antalet anlända passagerare på Mallorcas flygplats drygt 21 miljoner.
Exakta siffror är:
År 2010 anlände 21.117.417 personer
År 2009 anlände 21.203.041 personer
och 2008 anlände 22.832.857 personer.


2011-09-13

Från flyplats till Soller

Fråga: Kan man åka lokalbuss direkt fr flygplatsen till Soller? Om inte vad är bästa alternativet? Vad kostar transfer? Tack!
susanne

Svar:
Från flygplatsen går endast bussar till Plaza Espana i centrala Palma. Bussarna går regelbundet hela dagarna och om jag inte minns fel är det varje kvart. Därifrån utgår bussar till hela ön. Här kan man också ta tåg till vissa delar av ön. Bland annat till Soller går ett tåg. Det är en trevlig utflykt om ni inte är för trötta när ni landar. I så fall är bussen, eller en taxi att föredra. Taxi kostar ca 50 Euro från flygplatsen till Soller.


2011-09-11

Drakgrottorna

Fråga: Hej! Jag undrar om drakgrottorna i Porto Cristo är öppna vintertid?
Ann-Lis Holmdahl

Svar:
Öppettider: 1 November till 31 Mars: rundturer 10:45, 12:00, 14:00 och 15:30. 1 April till 30 Oktober: rundturer 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00 och 17:00. Stängt 25 December och 1 Januari Priser: 11,50 € per person. OBS! Tar ej kreditkort!


2011-08-30

Revisorer

Fråga: God Dag! Håller på att spara ihop för att starta eget webshop med ekologiska kläder,här i Mallorca, och söker laglig hjälp med detta. Har haft spansk asesor förut men de förstår helt enkelt inte, det är som om vi talade helt olika språk(jag talar flytande spanska. Jag bor i Mallorca med min man nu sedan drygt 7 månader, bodde i Torrevieja(Alicante)förut.Hade ett fungerande shop men tog en paus, o nu vill jag sätta igång det igen snart. Kan Ni hjälpa mig finna svensktalande revisorer? Tack på förhand!
Alexandra Aimeta

Svar:
Det finns säkert svenska revisorer på ön. En bra kontakt i sammanhanget är den Svenska Konsuln på Mallorca Hon heter Nathalie Rigo och talar flytande svenska. Kontaktuppgifter hittar du här:

Palma de Mallorca
Nathalia Rigo Olausson
Consulado de Suecia
San Jaime 7
07012 PALMA DE MALLORCA
+34-971-72 54 92
Fax:+34-971-71 29 68
E-mail: consuladodesuecia@montisabogados.com

Öppet: 10.00 - 13.00


2011-08-30

Buss till Magaluf!

Fråga: Ska resa till Mallorca den 13 sep.Jag undrar om det går buss mellan flygplatsen o Magaluf. Om inte, vad kostar taxi mellan flygplatsen o Magaluf.
Kerstin

Svar:
Bussar går från flygplatsen till centrala Palma, Plaza Espana. Därifrån får du sedan ta en annan buss till Magaluf. Enklast är att ta Taxi som kostar 35-40 Euro.


2011-03-24

Transport till Alcudia BelleVue

Fråga: Hej Vi har bokat egen resa till Alcudia 23 april - 7 maj och har även en cykelväska med. Hur transporterar vi oss 2 personer billigast och enklast till Alcudia hotell BelleVue? Njut av solen! Hälsningar Mona Ramström
Mona Ramström

Svar:
Hyr en bil! Hyr den med upphämtning på flygplatsen och avlämning ett dygn senare i Alcudia. Sedan kan ni göra likadant på vägen ner. Billigare blir det förvisso med buss. Men ack vad omständligt!

Kolla hyrbilspriser hos Autoeurope, Holiday Autos eller CarDelMar redan nu.


2011-02-15

vattenland nära Alcudia!

Fråga: Hej! Vi ska åka och fira min svärfar i slutet på maj och vi ska bo på Viva Tropic i Alcudia. Vi tror att det ska finnas ett större vattenland rätt så nära så jag undrar vart det ligger samt hur man smidigast tar sig dit? Vi kommer ej att hyra bil utan färdmedel står mellan buss, taxi samt att gå!
Mia

Svar:
Hydropark heter vattenlandet i Alcudia. Det ligger på promenadavstånd från ert hotell. Inte jättenära, men det fungerar att promenera dit. Alternativet är om ni hyr cykel eller kanske åker buss.


2011-01-19

1 år på mallorca

Fråga: Vi kommer att bo 1 år på Mallorca och våra barn kommer att gå i svenska skolan, var rekommenderar ni att vi skall bo, för barnens skull,( 8 & 10 ) bra utemiljö och så klart inte för långt transport till skolan.
Emil Hribsek

Svar:
I utkanten av Palma finns ett område som heter Genova. Där är det väldigt lugnt, det är hyfsat enkelt att ta sig till svenska skolan och man har "landet" precis bakom sig.

Nackdelen är att man inte har tillgång till havet.

Mitt bästa råd annars är att tala med Svenska skolan på Mallorca, de kan säkert råda betydligt bättre än vad vi kan i detta ärende.


2011-01-17

Hyra bil!

Fråga: Hej! Vi är 4 personer som ska till Mallorca i sommar och skulle vilja hyra bil för att utforska ön. Problemet är att vi är 18 och 19 år. Finns det nån biluthyrning som hyr ut till personer under 21 år?
Emma

Svar:
Regeln säger 21 år och det tillämpas i alla fall av alla större, etablerade bolag. På vissa orter finns det många mindre biluthyrare som ofta hyr ut lite äldre bilar. Det skulle möjligtvis vara om någon av dem skulle kunna tänka sig att göra ett specialavtal med er. Men... det blir nog inte lätt.

Scooter skulle i så fall kunna vara ett alternativ.


2011-01-17

Svenska produkter

Fråga: Hej,vi kommer att bo på hotel Ses Fortges i Alcudia julimånad och vi undrar ifall det finns svenska varor i någon mataffär,detta pga av att vi reser med en mycket allergisk pojke och vi kan inte äta ute på restauranger . //Pia
Pia DEriksson

Svar:
Renodlade svenska varor vet jag inte om det finns att uppbringa i Alcudia. Det mest svenska som finns är på Ikea i Palma där man har sill, köttbullar, lingonsylt osv.

Däremot finns en rad internationella varor i butikerna som vi känner igen från Sverige. Ketchup från Heinz och Felix är exempel på sådana. Andra saker som finns är t ex knäckebröd från Wasa, pasta och spagetti från flera tillverkare som vi också ser i svenska butiker.

Men någon rent "svensk" affär har jag inte stött på.


2011-01-16

öppettider

Fråga: Hej! Vi åker till Mallorca (Alcudiaområdet) i slutet på september. Vi landar sent på lördags kväll och nu till min frågan. Finns det några servicebutiker öppna i närheten av flygplatsen eller på vägen till Alcudia efter kl 20 på lördagkvällen? Är livsmedelsbutiker söndagsöppna på Mallorca? Tack på förhand! Susanne
Susanne Orsborn

Svar:
Bästa tipset är Stora Carrefour som ligger några kilometer från flygplatsen. De har öppet i alla fall till 21.
Livsmedelsbutiker är generellt sett inte söndagsöppna på Mallorca, däremot finns det i Alcudia och andra turisttäta områden alltid lokala "servicebutiker" där det går att få tag på en del livsmedel.


2011-01-12

Sola & Bada

Fråga: Hej! Jag och min familj, 2 barn 5 och 6 år gammla skall åka till Mallorca i början av Juni. Vi skall bo i en privat lägenhet i Palma. Min fundering är om Ni vet om det finna hotell som tillåter sol och bad i deras poolområde?. Önskar även lite bra tips på fina och trevliga badstränder i närheten av Palma, funderar på att ev. hyra scooter.
Bengt Magnusson

Svar:
Det enklaste är att fråga på hotellet. Generellt sett finns det nog inget hotell som har öppet för "allmänheten" men fråga kostar ju inget. I närheten av Palma är det stränderna västerut som kan vara mysiga.

Illetas har en mysig, men ganska liten strand. Allra bäst tycker jag stranden i Portals Nous är, den ligger dold bakom hamnen och är inte så välbesökt av turister.

En trevlig klippstrand finns vid Hotel Bendinat. Den tillhör inte hotellet även om man nästan kan tro det.


2011-01-12

Alcudia i maj

Fråga: Vågar man boka en resa till Alcudia i mitten av maj eller är vädret för ostadigt då?
Tina

Svar:
Jag tycker att du ska våga boka en resa i mitten av maj. Det kan förvisso vara ostadigt, men min personliga erfarenhet de senaste 10-åren är att maj brukar ha ett underbart väder.

Undantaget var dock i fjol då det var riktigt dåligt. Regn och blåst under nästan hela maj.

Men som sagt, generellt sett är maj en underbar månad på Mallorca.


2011-01-09

Puerto de Sóller

Fråga: Hej! Funderar på att åka till Puerto de Sóller, men är lite höjdrädd och läst i reseguider att vissa delar av Mallorca är inte att rekommendera för ex.höjdrädda, pga av vägar med branta stup m.m. Hur är bilvägarna från Palma och dit? Vilka områden skall jag undvika om jag vill slippa dessa slingriga vägar i bergen? Mvh Jessica
Jessica

Svar:
Vägen mellan Palma och Puerto de Soller är numera väldigt rak, fin och utan några hisnande stup.

Sedan ett februari 1997 kör man genom en tunnel (Tunel de Soller) i stället för att ge sig upp över berget som lätt kunde få de känsliga att bli illamående och förskräckta.
Tunneln är avgiftsbelagd och det kostar unggefär 50:- att passera. Från Palmas utkant till Puerto de Soller tar det ca 20 minuter med bil.

Områden du bör undvika om du inte uppskattar stup och slingriga vägar är annars hela västra kusten av Mallorca. Undantaget är dock Puerto de Soller som ligger på botten av en stor gryta.


2011-01-08

Ordna boende på plats?

Fråga: Vi är en familj med två tonåringar som funderar på att åka till Mallorca si sommar, tidigast från 25 juni och ca 2 veckor framåt. Vi tänkte i så fall hyra bil och se oss omkring. Vill gärna bo i mindre byar och småskaligt, enkelt boende. Helst till överkomligt pris. (Jämför då med öluff i Grekland där vi aldrig betalade mer än 60 euro per natt, men har förstått att Mallorca är dyrare.) Är detta något som överhuvudtaget finns på Mallorca? När jag letat på nätet ser jag mest bilder av höga hus och swimmingpooler. Vi är inte intresserade av turistkomplex med irländska pubar, engelska fish and chips och tyska schnitzlar. Vad är vi då ute efter? Mallorcas landskap, ev göra dagslånga vandringar, även om det är varmt. Stränder. Spansk mat. Sevärdheter. Lugn och ro. Helst utan att detaljplanera i förhand. Är det möjligt i slutet av juni, början av juli? Eller bör vi förboka allt boende? Hälsningar, Anneli
Anneli Wildén

Svar:
Normalt sett är det möjligt även under högsäsong. Men vad som kan hända är att man måste vara beredd att betala lite mer eftersom det oftast är de dyrare hotellen som har något ledigt. Annars låter det underbart. Hyr en bil och njut av den vackra naturen på Mallorca, övernatta i mindre byar och ta dagen som den kommer. Min rekommendation till er är att ni bokar hotell första natten/nätterna och även att ni gör en bokning t ex via booking.com.
Där betalar man nämligen inget i förskott, utan kan som regel avbeställa ända till dagen före man bokat. OBS! Kontrollera villkoren för just det hotell ni valt så det verkligen är så. För i så fall kan ni ha tryggheten att ha något bokat, men friheten att avboka med kort varsel om ni hittar något annat.


2010-10-16

Fråga: Hej ! Vi bor på deltid i Port Andratx och undrar om det finns någon affär eller liknande i närheten där man kan köpa cyklar. Både begagnande eller nya är av intresse. Tack på förhand.


Svar:
Vi har inte koll på enskilda butiker på hela ön, men generellt sett så finns det nya cyklar att köpa på större varuhus som Eroski och liknande. Om det inte finns i närheten av Andratx så finns de i alla fall i närheten av Palma. Där ligger även El Corte Ingles som har stort urval av cyklar och de kan du även handla via nätet.
På tal om nätet spå kommer vi automatiskt in på begagnade cyklar och då finns en utmärkt motsvarighet till blocket i Spanien. Titta på www.segundamano.es eller klicka här för att hitta cyklar!


2010-04-15

Störande flyg i Illetas?

Fråga: Hej! Vi är intresserade av att åka till Illetas, men är oroliga för oväsen från flygplatsen. Hur pass störande är flygtrafiken, om man åker i juni? Har ni något tips på ett bra hotell för småbarnsfamilj (1 resp 4 år)?
Eva

Svar:
Det är ingen störande flygtrafik alls i Illetas. Det enda är att du kan se planen långt ut över havet när de lyfter från flygplatsen. Men inget buller alls.

Ett spännande eoch personligt hotell är Hotel Bon Sol i Illetas. De har underbara små bungalows nere vid havet där man somnar till vågornas brus. Praktiskt med små barn som ska sova middag osv. Men... det inget barnhotell i den bemärkelsen att de har inga barnvakter, Bamseklubbar eller liknande.


2009-08-18

Båtutfärd m. snorkling

Fråga: Vi ska bo i närheten av Santa Ponsa, och är sugna på att snorkla. Finns det dagsutflykter i närheten där vi ska bo? Vad kostar det ca. ?
Kicki

Svar:
Det finns ett bra dykcenter i Santa Ponsa, ZOEA. De har kurser av olika slag, allt från kompletta dykarutbildningar till "prova-på-kurser". De har även uthyrning och dykaffär.
Företaget finns i hamnen, Club Nautico. Man ordnar dagligen turer för såväl nybörjare som för de som redan har dykarcertifikat.
Jag kan varmt rekommendera en ”Discover scubadiving-kurs”. Det är verkligen en upplevelse och ger en försmak på hur det är att dyka "på riktigt". Kostar visserligen en slant (cirka 75€) men ger något att berätta för kompisarna. Det tar en halv dag.

Ett annat alternativ är att du pratar med dykfirman och frågar om du kan följa med på någon av deras turer som "snorklare". Det brukar fungera, men i första hand tar de med de som dyker eller deltar i någon kurs.


2009-07-19

Fråga: Vilka sjukhus finns på Mallorca?

Hans och Karin

Svar:
Störst är Son Dureta i Palma.
Nyast är sjukhuset i Inca som ligger strategist beläget vid motorvägen mellan Palma och Alcudia.

Hospital De Inca - www.hcin.es - +34 971 888 500
Hospital General De Muro - www.hgm.es - +34 971 891 900
Hospital De La Cruz Roja Española - www.hsd.es - +34 971 751 445
Hospital De Manacor - maps.google.com - +34 971 847 000
Hospital Son Dureta - www.hsd.es - +34 971 175 000
Fundacion Hospital Son Llatzer - www.hsll.es - +34 871 202 000
Hospital Virgen De La Salud - www.hsd.es - +34 971 175 000


2009-07-15

Morerna och de kristna

Fråga: Hej. Jag har varit på mallorca x antal gånger som yngre. Nu ska jag dit igen med min samo.
Vet att det i en stad vi namn pollenca nära Puerto Pollenca är en fiesta som avslutas med ett slag mellan morer och de kristna. Vet att den börjar i slutet på juli och håller på cirka en vecka. Vet ni mer exakta datum? Jag hittade häromdagen en sida där det stod, vet inte om det var här men nu hittar jag det inte.

Hoppas ni vet !! :)
Mvh Charlotte
charlotte engström

Svar:
Den 2 augusti firas varje år Fiesta de los Moros y Cristianos i Pollensa.
Höjdpunkten är striden mellan Morer och Kristna då stadens invånare intar gatorna och utrustade med allehanda handgjorda vapen ger sig in i slaget mellan de vitklädda ”kristna” och de färgglada ”morerna”.
Utgången av striden är given på förhand. Facit finns sedan 1500-talet då staden Pollensa angreps av morerna ”på riktigt” och stadens invånare lyckades fördriva dem på flykt efter ett hårt slag.


2009-06-15

Rubinbröllop

Fråga: Hej!
Min och min brors familj har blivit bjudna till Alcudia av våra föräldrar den 27/6-4/7. De firar rubinbröllop (40 år). Vi vill nu hitta på något roligt på deras speciella dag (söndagen).
I sällskapet är vi 6 vuxna och 2 barn (9 resp 2 år). Har ni några bra förslag på aktiviteter/utflykter/restauranger.
Båda föräldrarna är något handikappade i knä resp fötter så det får inte vara alltför ansträngande utflykter.
Helene

Svar:
Jag föreslår antingen att ni åker till Eremita de Victoria. Det går bilväg ända fram, vilket innebär att det inte behöver bli ansträngande. Här har ni en underbar utsikt över Pollensabukten och maten brukar smaka underbart här.

Att annat alternativ är att ni hyr en bil och kör den spektakulära vägen ut till Formentor halvön.
Boka ett bord på Hotel Formentor och njut av en underbar middag på en av Mallorcas mest exklusiva platser.
Stranden ligger ett stenkast därifrån så de som vill kan smita ifrån och doppa fötterna.
Ytterligare ett mycket trevligt alternativ är att ni bokar ett rum för era föräldrar på Hotel Llenaire. Då kan ni alla äta en fantastisk måltid framåt kvällen och era föräldrar kan njuta av ett underbart rum och en bedårande frukost dagen efter.


2009-06-14

Turistlivet

Fråga: Hejsan!
Hur ser partylivet ut i Magaluf i slutet av september/början av oktober alt. under våren?
Fredrik

Svar:
Första halvan av september är fortfarande säsong. Men sedan dör det ut ganska snabbt.
På våren är det också ganska lugnt före "säsongen". Och riktigt "ös" blir det först i mitten av juli!


2009-06-10

taxi

Fråga: Hej!
Åker med familjen till Alcudia i sommar och undrar vad det kostar att åka taxi från flygplatsen,eller om det lönar sig att hyra en bil istället.
mike

Svar:
Jag uppskattar att en Taxi kostar cirka 80 euro från flygplatsen till Alcudia. Räknar vi samma pris på returen så landar du på 160 euro.
För de pengarna kan du ofta hyra bil en vecka. Men... det beror givetvis på när du ska till Mallorca. Mitt i högsäsong blir det dyrare.
Dock tycker jag personligen att det är värt väldigt mycket att ha bil och därför föreslår jag att du kikar på t ex Autoeurope hemsida och ser vad kostnaden skulle bli just den tid du är på Mallorca.


2009-06-08

Buss på ön!

Fråga: Hej! Vi ska ta oss från Cala Millor till Colonia de Sant Jordi och undrar hur man gör det på bästa och snabbaste sätt?
henrik jonsson

Svar:
Busstidtabell hittar du här.


2009-06-07

flyg

Fråga: Går det några flyg på vintern till Mallorca? Förutom Spanair.
Mvh Annesofie


Svar:
AirBerlin har direktflyg från Köpenhamn hela året. Sedan kan du åka med många andra bolag, dock med mellanlanding i Barcelona eller i t ex Basel. Svaret på din fråga är ja. Det går att komma till Mallorca ganska enkelt hela året!


2009-05-10

Danslektion

Fråga: Vi är 10-12 personer som firar en 60-åring med en vecka i Palma fr 15 maj -22 maj. Den 19 under eftermiddag skulle vi vilja boka in en privat danslektion i argentinsk tango för jubilaren och hans fru (vi övriga hänger med i mån av plats och tid av instruktör).
Vi bor i centrala Palma, Portixol och Majorica och undrar om ni har något tips om var man vänder sig för att arrangera detta.

Marith Vindelstam

Svar:
Kolla på följande sidor.
Där finns det ni söker.

http://www.tangobalear.com/
http://tango-mallorca.blogspot.com/

Om ni inte känner för att arrangera det själv kan ni säkert be receptionen på Portixol att hjälpa till. De brukar vara mycket hjälpsamma.


2009-05-07

Flygbuss/transport till Alcudia

Fråga: Hej vi skall åka (5st) från flygplatsen Mallorca till Alcudia , nu i slutet av Maj.(1 vecka). Går det flygbuss direkt från Flygplats till Alcudia, eller rekommederas något annat?
dennis

Svar:
Taxi är bäst!
Billigast och bekvämast är att hyra en bil!
Alternativet som finns är att utnyttja det lokala bussnätet. Då får ni först ta bussen från flygplatsen in till Plaza Espana i centrala Palma. Därifrån utgår bussar till hela ön.
Bussen från flygplatsen går ofta (jag har för mig att det är varje kvart). För att planera bussresor på Mallorca hittar ni tidtabeller här.
Just linjer till Alcudia finner ni på denna sida.
Linjerna 351 - 365 går till Alcudia.


2008-10-09

Marineland, ridning mm

Fråga: Hej!
Tack för en bra sida som gett mig mycket information! Jag och min mamma ska åka till Mallorca i September nästa år. Jag undrar om det finns några ridanläggnigar nära palma Nova eller Palma där man kan rida på stranden? Sen undrar jag om det finns flera Marineland? Var ligger de i förhållande till Palma?

Kan man hyra vattenskoter i Palma Nova/Palma?
Mycket tacksam för svar! Mvh Lina
Lina Johansson

Svar:
Marineland, med delfiner, sjölejon och en del andra djur finns bara i Portals Nous.

Däremot finns andra anläggningar med djur. T ex Safari Zoo där man kör runt med bil/buss bland vilda djur.

Här kan du läsa mer om
Marineland
Safari Zoo

Vattenskoter kan du hyra på stranden i Palma Nova.


2008-10-06

Nyår i Palma

Fråga: Jag undrar om ni har något tips när det gäller trevligt nyårsfirande i Palma?
Eva

Svar:
Jag måste erkänna att där har jag ingen erfarenhet.
Men jag utgår från att alla hotell med självaktning (och restauranger) ordnar ett trevligt nyårsfirande för sina gäster. Så... det gäller att välja något som överensstämmer med din smak och din stil.
Generellt skulle jag kunna gissa att det vore toppen att fira nyår på Hotel Castillo Son Vida. Dels för att det är ett sagolikt hotell, en underbar restaurang och dessutom har de en fantastisk och unik överblick över hela Palmabukten.
Jag kan föreställa mig att det blir en oslagbar scen att njuta av det nya årets ankomst just där.


2008-09-14

Hej jag ska åka till mallorca snart den 21 sept

Fråga: Min fråga är ,jag ska bo i cala santanyi, och undrar om där går en buss från plaza espana dit
eva borgström

Svar:
Samtliga buss och tågtider på Mallorca finner du på:
http://tib.caib.es

Här är en tidtabell för ditt aktuella fall:
http://tib.caib.es/terrestre/doc/autobuses/500/502.pdf


2008-09-11

Hyrbil

Fråga: Kan man vara två vuxna och tre barn i en liten bil? Eller måste man ha en bil för fem personer? Även de lite större bilarna har bara fyra pers på symbolförteckningen.
Camilla

Svar:
Det är ju upp till var och en, och beroende på hur stora barnen är.
Men visst tycker jag att det går bra att sitta tre barn i baksätet även på en mindre bil.
Tänk bara på att en liten bil som regel är liten i bagageutrymmet också så det kan bli trångt om ni ska använda bilen till och från flygplatsen.


2008-09-07

Bo på hotell med hund?

Fråga: Vi vill bo åtminstone ett par veckor i vinter på Mallorca. Helst sydvästområdet, men även andra områden är möjliga. Finns det något hotell eller apartamentos som tillåter liten hund?
Yvonne Serenander

Svar:
Visst går det att ta med hunden.
Klicka till exempel här! Fyll i önskade datum och klicka därefter på "Visa avancerad sökning".
Då kommer det upp en lista med bland annat "Husdjur tillåtna"
Kryssa för, och tryck på sök.

Alla lediga hotell som välkomnar husdjur finns enkelt och bekvämt i en lista framför dig.


2008-09-03

strandklubb

Fråga: Hej
Jag och min sambo var tidigt i somras i Palma och hade två super veckor, så vi tänkte åka tillbaka redan om någon vecka nu på sensommaren igen. Vi besökte en strandklubb några dagar men tyckte att det var på tok för dyrt med entren. Finns det något liknande som kanske inte är lika exklusivt men inte kostar skjortan för entrén eller solstol men med servering ute på stranden?
Vore tacksam för svar.
Pierre

Svar:
Jag vet inte vilken klubb ni besökte. Men förmodligen var det Puro Beach.
Huruvida de är billigare eller inte kan jag inte svara på, men alternativ kan vara:
Mood Beach
www.moodbeach.com
Viritual Club
www.virtualclub.es


2008-08-19

Båtturer

Fråga: Hej! Jag ska med min flickvän till alcudia första veckan i september och vi skulle vilja hitta någon trevlig dagstur med båt så man kan snorkla och bada gärna så mat ingår. Finns de något i den stilen eller kommer jag leta ihjäl mig? Mvh Jocke
Joakim Flachsbinder

Svar:
Det finns en mycket trevlig utflykt som flera av researrangörerna erbjuder. Den utgår från Puerto Pollensa, och på väg ut vittjas några håvar där fisk och skaldjur plockas upp.
Senare lämnas de som vill på en härlig undangömd strand med bra snorkling medan resterande gäster beger sig ut för att fiska ihop resten av middagen.
När fångsten är tillräcklig vänder man tillbaka och plockar upp de badande på vägen.
Vid Formentorstranden (en av de absolut bästa på hela ön) lägger man till och bereder maten medan gästerna kan sola och bada.
Ombord serveras Paella och det smakar ljuvligt gott.
På återfärden till Pollensa framåt kvällen kan de som vill låta sig dras på en bräda efter båten.
En verkligt härlig utflykt.
Fråga på hotellet.


2008-08-18

Fördelning regn/sol i oktober?

Fråga: Hej, hittade er eminenta sida om Mallorca.
Där fanns bra väderinfo också.
Vi har prel-bokat en vecka för 9 pers. i veckan 4-11 oktober på hotell Sofia i Alcudia. Ska vi räkna med massor av regn tror ni??? Riskerar vi regn varje dag eller är regndagarna mixade med soltimmar också i början av oktober???
Hotellet ser annars ganska fint ut tycker vi och ligger vid Alcudiastranden. (Vi var i början av 90-talet en vecka i maj på Puerto Pollensa.
Jättefint!
Det är vår mor som fyller 70 år som ska firas där nere och alla vill ha åtminstone några dagars sol.
Jättetacksam för svar.
Tommy Nerstrand

Svar:
Att svara på frågor om väder är i stort sett omöjligt.
Men... generellt sett regnar det givetvis inte hela oktober.
Oktober kan vara helt fantastiskt.
Jag tror det var i fjol då vi var där sista veckan i oktober och hade rena rama sommarvädret. Helt underbart.
Sedan har det hänt att vi haft "växlande molnighet" dvs det är aldrig riktigt solsäkert utan molnen kommer och går och däremellan en liten skur.
Utgå från att det är halvbra väder så blir inte besvikelsen så stor om det skulle vara lite mulet.
Det värsta tror jag är om man tror/räknar med att ligga på stranden och steka sig i solen hela dagarna och man upptäcker att det regnade och var molnigt under flera dagar. Då kan det bli en negativ upplevelse i stället för en positiv.
Planera in aktiviteter för dåligt/halvbnra väder. Hyr bil och förbered olika utflykter.


2008-08-13

Väder & Uteliv i Alcudia?

Fråga: Min fråga är om det är bra uteliv i Alcudia i september?
Har hört att det är Magaluf man ska satsa på om man är ute efter party, hur långt är det mellan Magaluf och Alcudia?
Hur brukar vädret vara i slutet av september?


Svar:
Alcudia är i första hand till för barnfamiljer. Genom åren har dock nattlivet utvecklats och ett av öns bästa diskotek, Menta, ligger här.

Det är högsäsong i Alcudia (och på Mallorca) fr o m den 15/7 till den 15/9, dvs det bör inte vara någon avtrappning på utelivet under september månad.

I Magaluf är det full fart i princip dygnet runt. Detsamma gäller inne i Palma där de lite bättre klubbarna ligger.

Alcudia - Palma är i princip 1 timme med buss eller bil.
Magaluf tar ytterligare 10-15 minuter.

Tidtabeller för bussar hittar du på: www.tib.caib.es

Vädret kan du läsa om på: http://www.destinationmallorca.se/vadret


2008-08-11

Modersmjölksersättning

Fråga: Kan man köpa NAN 2 modersmjölksersättning nånstans i Alcudia?
Lotta

Svar:
Nestlés produkter finns över hela världen men har ofta olika recept beroende av olika länders rekommendationer och traditioner.

Den produkt som mest motsvarar den svenska varianten av NAN 2 heter i Spanien Nidina 1 Premium (antingen burk 400 eller 900 g).

Troligtvis finns dessa på Farmacia-butiker i Alcudia.

Vi har dock inte haft möjlighet att kontrollera det.


2008-08-08

Vegetarisk mat!

Fråga: Jag och min familj ska åka till Mallorca, Alcudia om 1 vecka. Vi är vegetarianer jag skulle vilja ha tips på restauranger där man kan hitta vegetarisk utbud.

Antar att det inte finns så mkt att välja på men om det finns någon restaurang som har lite mer veg. rätter att välja på så är det av stort intresse!

Thereze
Thereze

Svar:
Någon renodlad vegetarisk restaurang känner vi inte till i Alcudia.

Men hotell Can Simo uppger att de har en Vegetarian restaurant

Nedanstående restauranger erbjuder vegetariska rätter:

Restaurant "Piero Rossi" Ctra. Alcanada 3, Port d'Alcudia, 07410, Mallorca

Restaurant "Bogavante" Carrer Teodoro Canet 2, 07410 Port of Alcudia, Mallorca


2008-07-28

flygplats mallorca- palma nova/magauf

Fråga: hejsan, jag undrar vad priset for en taxi fran flygplatsen mallorca till magaluf- palma nova skulle kosta samt hur lang tid det skulle ta? tack pa frhand.
Chrsitopher

Svar:
Uppskattningsvis ca 40-45 euro.

Tid ca 20 minuter


2008-07-18

Minderårig i Magaluf

Fråga: Jag ska åka till Magaluf den 19 augusti och vi blir ett gäng grabbar, 2 st minderåriga följer med, de är 16 och 17 år. Blir det problem för dom att komma på in nattklubbarna? Önskar vara anonym
elliot pleak

Svar:
Det blir inga problem.
Givetvis kan enskilda ställen tillämpa en striktare åldersgräns, men i Magaluf släpper man i princip in allt och alla, överallt.


2008-07-07

Tidtabell/priser båt från Barcelona

Fråga: Var kan jag hitta Båt/färj tider, priser från Barcelona till Mallorca?
Håkan

Svar:
T ex på
http://www.directferries.co.uk/barcelona_palma_ferry.htm


2008-07-07

Frisör & blommor i Puerto de Soller

Fråga: Vi ska gifta oss i Sv.kyrkan i Palma men vi ska bo i Puerto de Soller.
Jag har läst att det finns en svensk frisör där. Vet ni namn; mailadress?
Klurar lite på om jag ska beställa brudbukett via kyrkan eller vet ni någon bra blomsteraffär/florist nära där vi ska bo? Behöver lite hjälp och tips.
Vi har inte bokat boende i Puerto de Soller än, undrar om det är bättre i Santa Ponsa, Illetas? Vi har två barn på 3 & 5 år. Vad skulle ni rekomendera? Så TACKSAM för svar!


Svar:
Det finns en svensk frisörska i Puerto de Soller.
Jag har inte namnet i huvudet, men om du behöver det kan jag fixa fram det.
Blomsteraffären i Soller fixade en underbar bukett när vår dotter skulle gifta sig i förrfjol.
Puerto de Soller är definitivt bättre än Santa Ponsa och för barnen definitivt bättre än Illetas.
Hotellen Los Geranios eller Aima är vettiga alternativ:
Klicka här!
Sökningen lämnar också en rad andra alternativ i olika prislägen.


2008-07-06

Mobilshopping

Fråga: Hej där.
Vet ni om det finns ett ställe som blingar mobiltelefoner och annat på mallorca? tex som crystalicing.com! skulle bli jätteglad för svar, tack på förhand!
Lisa

Svar:
Ledsen, men ingen aning.
Inget vi stött på.


2008-07-02

Hundvänliga stränder

Fråga: Hej finns hundvänliga stränder på Mallorca?
Ska resa till Mallorca i vinter o då ska lilla vovven vara med.
Gunnel Svensson

Svar:
Tyvärr!!!
Hundar är förbjudna på samtliga stränder på Mallorca.
Året runt!


2008-06-12

Svenskregistrerad på Mallorca

Fråga: Vi ska vara bo på Mallorca i 10 månader. Får man köra sin svenkregistrerade bil där under den perioden utan att lämna landet?
Anneli Stålberg

Svar:
Tyvärr inte.
Maximalt 6 månader tillåter Spanien att utländskt registrerade fordon stannar i landet.
Därefter måste de antingen ut ur landet i mer än 6 månader innan de åter kan införas. Eller så måste omregistrering ske till spanska skyltar. Kostnaden för att registrera bilen i Spanien baseras på antal cylindrar, bilens ålder mm. Det är en komplicerad process som vi rekommenderar att man låter en "Asesoría" sköta. Det kostar cirka 1700 Euro!


2008-05-03

El

Fråga: Är det 220 V el på mallorca, eller behöver man en adapter?
Ewa

Svar:
Ja, det är 220 V.
Du klarar dig utan adapter.


2008-04-30

Marknad

Fråga: Stämmer det att det är marknad i Valldemosa på söndag ?
I så fall vilken tid .
svenlevin

Svar:
Ja. de har marknad där på söndagar.
Det brukar vara slut vid 12-13-tiden och startar ungefär 08.00


2008-04-25

Skolarbete

Fråga: Hejsan! Jag håller på med ett skolarbete i turism och vill veta lite mer om Mallorcas natur? Mallorca sägs vara känd för sin natur! Jag vill också veta vilka kulturella sevärdheter som finns på ön. Även vilka varor som är speciella för just Mallorca och vart golfbanan ligger på ön? Mvh Malin
Malin

Svar:
Titta på vår hemsida!

http://www.destinationmallorca.se/konst_kultur
http://www.destinationmallorca.se/shopping
http://www.destinationmallorca.se/golf


2008-04-02

Simma med delfiner

Fråga: Hej! Min sambo har alltid haft som dröm att simma med delfiner. Vi åker till Mallorca och Callabona i början på augusti. Finns där något ställe på ön där man kan göra detta? Tacksam förs var. MVH /Daniel
Daniel Jönsson

Svar:
Nej, dessvärre inget organiserat.
I så fall får ni stöta på delfinerna själva i havet. Och det kan man göra om man tar en båttur, men knappast så att man kan simma med dem.

Vad som finns i delfinväg är på Marineland, strax väster om Palma. Där har man fina delfinshower dagligen.


2007-08-02

Bila på Mallorca

Fråga: Hej! Vi har hyrt bil och kommer ta kurs mot läckra stränder runt ön, tillsammans med våra två barn (har varit på Cala Figuera för 10 år sedan). Hur lång tid tar det, i runda slängar, att köra från Palma till Formentor? Är det rimligt att komma runt en halvan av ön under en dag? Vänliga hälsningar, Jan
Jan Almgren

Svar:
Att köra från Palma till Formentor skulle jag uppskatta till ca 1,5 timme. Med den nya motorvägen kommer man till Pollensa på mindre än en timme och sedan återstår en dryg halvtimme ut på Formentorhalvön.
Att klara av östra delen av ön bedömer jag som rimligt på en dag. Kanske det är lite värre med västra delen. Vägarna är krångliga och det tar ganska mycket tid. Sedan finns det en hel del att se på denna sidan som gör att man gärna stannar till lite mer än längs ostkusten. Men visst går det!
Allt beror på hur många och långa stopp man gör.


2007-07-30

Havsfiske

Fråga: Hej! Ska åka till Palma Nova i september och fira svärfars 60-årsdag. Funderade på att ge honom havsfiske som present. Var kan jag boka det, eller är det enklare på plats? Önskar vara anonym
Annelie

Svar:
Jag har inte hittat någon som erbjuder havsfiske i Palma Nova.
På östkusten finns några. Titta t ex på www.enjaumecharters.com


2007-07-23

augusti

Fråga: Vi är en familj med två barn som ska till Magaluf -Hotel Fiesta Sahara, den 4 augusti. Undrar hur är det just då - är det lika många ungdomar och fester under den period eller det är lugnare för oss barnfamiljer?
Tack för svar.
andy

Svar:
Det är fortfarande "festligt" i Magaluf. I augusti har spanjorer, fransoser, tyskar och många andra semester.
Den riktiga högsäsongen börjar först den 15 juli och varar fram till den 15 september i Magaluf.
Möjligtvis är andelen svenskar något mindre i början av augusti.


2007-06-29

Önskas hyra

Fråga: Jag har mejlat in en annons om att jag önskar hyra lgh i Palma Nova eller dess närhet och undrar hur lång tid det brukar ta innan en annons blir införd. Tacksam för svar
David Edström

Svar:
Normalt publiceras annonserna inom 24 timmar. I undantagsfall kan det ta lite längre tid eftersom alla annonser granskas innan de publiceras och vid vissa tillfällen kan det vara så att ansvarig redaktör inte är hemma eller ej har tillgång till internet.
Har en insänd annons ej publicerats inom 4-5 dagar kan den ha kommit bort i mailhanteringen eller försvunnit på nnat sätt.>br> Skicka då in den på nytt!


2007-06-26

åldersgräns

Fråga: Vad är det för åldersgräns på resturanger o barer om man vill ta ett glas vin.
cina

Svar:
Den officiella åldern för att köpa alkohol i Spanien är 18 år.
Men det är ingen lag som efterlevs särskilt väl. Dessutom är det så att de enda som kan råka illa ut är den som säljer till en minderårig. Inte den som är minderårig och dricker.
Vår uppfattning är att 16 år är nog en ålder som anses vara ok i Spanien för att bli serverad på restaurang och i en bar. Men som sagt. Egentligen är det 18 som gäller!


2007-06-17

Har vi gjort bort oss?

Fråga: Jag Har bokat hotell Torrenova i magauff till mig och min familj.Min dotter är 14 och sonen är 12. Har förstått att det är livat i magaluff är det ett lämpligt resmål för oss?
Pia

Svar:
"Torrenova är ett utmärkt val för unga, livliga typer med det pulserande nattlivet inom några 100 meter."
Så står det på Internet om det hotell ni valt. Så... kanske var det inte vad ni tänkte.
Jag skulle nog rekommendera att ni sökte er till Alcudia eller någon av orterna på ostkusten.


2007-06-17

Ej förbokat

Fråga: Vi (två vuxna+ två barn, 7 o 8 år)funderar på att åka 2 v till Mallorca i slutet av juni 07 och ordna boende på plats. Brukar det vara lätt och prisvärt? Hur hittar man rummen när man väl är där? Vi känner ön relativt väl och planerar att hyra bil.
Anette

Svar:
I slutet av juni är det fortfarande lite av försäsong på Mallorca. Den 15 juli går det över i högsäsong och då kan det vara svårt att hitta boende. I alla fall om man vill bo i "mellanklassen".
På de allra exklusivaste och dyraste ställena, liksom på de riktigt dåliga går det som regel att fixa något även under högsäsong. Men... i slutet av juni borde det gå att ordna boende någerlunda enkelt.
I och med att ni är bilburna kan ni ju också förflytta er.
Det bästa sättet att hitta rum är att gå in till första bästa hotell och fråga. Har de inget att erbjuda har de ofta kontakt med andra hotell som de kan rekommendera.
Ett tips kan vara att ni redan nu tänker igenom er rundtur och gör preliminära förhandbokningar.


2007-06-15

Grisfest

Fråga: Hej! Finns det några tradtionella grisfester kvar på Mallorca som inte förvandlats till ungdomsdisco? Med vänliga hälsningar Maria
Maria

Svar:
Det finns inga grisfester som är ungdomsdisco heller. Det enda som finns är Son Amar som bjuder in till Herrgårdsfest. Med en underbar show och god mat.
Väl värt ett besök och värt varenda krona enligt vår mening.


2007-06-05

Bröllop i juli

Fråga: Hej! Min sambo och jag funderar på att gifta oss på Mallorca i juli. Vi gör det endast med närvaro av våra barn. Jag tar tacksamt emot var och hur man kan gifta sig utom hus? Alla tips tas emot med tacksamhet. Ha det så bra! Vänliga hälsningar Helen
Helen

Svar:
Det finns väldigt många romantiska platser på Mallorca som skulle passa för ett äktenskapslöfte.
Begränsningen ligger i var ni kan komma överens med Svenska Kyrkan om att utföra vigseln.
De ser helst att vigslar äger rum i Svenska kyrkan i Palma eller utomhus, i den lilla marinan som finns alldeles nedanför kyrkans terrass.
Läs mer på deras webplats: http://www.skutpalm.nu/vigsel.htm


Svenska kyrkan i Palma


Nedanför kyrkans terass kan vigsel ske


2007-05-23

Aktiviteter för 50-års firande

Fråga: Hejsan! Jag och min familj ska åka till Mallorca för att fira min pappas femtio årsdag. Jag skulle vilja ge honom en upplevelse där. Har ni några kontakter inom paraglide eller skydive, email eller telefon-nummer! Om ni har något annat tips uppskattas det också!


Svar:
Det finns ganska mycket att hitta på. Ballongfärd över Mallorca är en sak.
http://www.mallorcaballoons.com/

---------------------------------
Ni kan också bjuda er pappa på en trevlig vandring.
Hyr en bil och kör till Alaro som ligger vid Santa Maria längs motorvägen till Alcudia.
Där finns en liten väg som leder till Castillo de Alaro som var en gammal fästning där man hade utsikt över stora delar av ön.
Bilen parkeras på en äng nedanför berget och därefter gör ni en ganska lätt, men mycket trevlig vandring som tar ca 40 minuter (tror jag, det var ganska längesedan jag gjorde den).
Vid bergets fot ligger en "bondgård" som också inrymmer en restaurang där de serverar de mest underbara lammstekar.
Beställ när ni går upp så är maten lagom klar tills ni kommer tillbaka.
Uppe vid fästningen går det också att äta, men det är betydligt enklare och mindre utbud. Här finns ett litet kapell och ett härbärge där man kan övernatta.
En trevlig utflykt på dagen och kvällen kan ni sedan antingen gå på en trevlig restaurang eller åka till Herrgådsfesten på Son Amar. Det är riktigt trevligt.
Show och underhållning och vettig mat.
En riktig festkväll.

-----------------------------------
Vill ni slå på stort kan ni ordna en helikoptertur för er pappa. Idealet är då att beställa en lunch på den undangömda fincan Balixt d’Avall uppe i bergen norr om Puerto de Soller. Helikoptern tar er dit och efter maten kan ni ta en vandring på underbara stigar antingen norrut till Cala Tuent (ca 2 timmar) eller söderut mot Puerto de Soller (också ca 2 timmar) där ni kan åka hemåt med en förbeställd taxi.
http://www.sloanemallorca.com/


2007-04-28

Barnmat?

Fråga: Hej, kan man köpa barnmatsburkar, blöjor, välling och gröt i Alcudia?
Ska dit om en vecka med mina barn, den yngsta är snart 7 månader.


Svar:
Absolut. Det finns många välsorterade livsmedelsbutiker som har det du behöver.


2007-04-21

Optiker

Fråga: Hej! Ska åka till Palma i slutet av april. Har hört att det ska vara bra priser på att köpa glasögon på Mallorca. Skulle vilja ha tips om ni vet någon bra optiker? Ska man ha med sig ett svenskt recept på styrkorna? Var ligger ungefär priset på för ett par kompletta glasögon? Tack på förhand! Johanna
Johanna

Svar:
Optikerna på Mallorca är generelt sett duktiga och har od teknisk utrustning. Det behövs alltså inget svenkt recept för att få slipade glas.
Synundersökning ingår som regel utankostnad vid köp av glasögon. Priserna för kompletta glasögon beror givetvis på en mängd olika faktorer såsom styrka, plast- eller mineral glas, enkelslipade, progressiva osv. Sedan spelar självfallet även bågen en stor roll.
Men... jag har fått följande cirkapriser från en optiker i Palma. "Vanliga" glasögon från 80 Euro (ca 750:-). Progressiva från 200 Euro (ca 1900:-).
Det finns gott om optiker i centrala Palma. Själv köpte jag för några veckor sedan nya slipade solglasögon av märket Ray Ban (till bråkdelen av vad de skulle kostat i Sverige) hos en optiker i gamla stan. De var väldigt professionella och duktiga.
Det finns även en optiker med svensk ägare dvs svensktalande personal som heter Optica La Ronda. Du hittar dem här!


2007-04-05

Hyra bil

Fråga: Hej! Vi skall till Mallorca i slutet på maj och undrar om det är billigare att hyra bil här hemma i Sverige eller spelar det ingen roll, med försäkringar o.s.v. vi har transfer till hotellet, men skulle vilja ha en bil vid vårt hotell under hela veckan
Monique

Svar:
Min erfarenhet är att det billigaste och bekvämaste sättet att hyra bil är vi AutoEuropa.
De har inga egna bilar utan köper upp överkapacitet hos de andra etablerade bolagen såsom Avis, Hertz etc.
Det betyder att du får bra bilar under ordnade former till betydligt bättre priser än vad du själv kan hyra för.
Själv råkade jag ut för följande: Jag hyrde en bil via AutoEuropa under en vecka och betalade cirka 1400:-. Bilen hämtade jag hos Avis och eftersom mina planer ändrades ringde jag till Avis och frågade om det var OK att jag hyrde bilen ytterligare en vecka.
Visst, inga problem blev svaret. När jag lämnade tillbaka bilen och skuille betala "vecka 2" kom problemet. Då ville Avis ha sitt ordinarie pris för bilen, vilket var drygt 2000 kronor!!!
Ärendet är nu uppe på högsta nivå inom Avis. Ännu har jag inte lyckats få rätt!!
Så för min del blir det aldrig mer Avis.


2007-04-02

ridning

Fråga: Buenas,,mitt namn är Linda och jag har just upptäckt er fantastiska sight!!!
Har själv bott på ön i ca tre år, men nu till min fråga;ska åka till mallis med min hästtokiga 13 åriga brorsdotter i maj och undrar om ni möjligtvis har tips på ridplatser? Har ju såklart varit på Rancho Grande,men har ej deras nummer, men kanske vet ni ngt mindre, personligare ställe?? Ni skrev att det finns ett svenskägt stuteri på ön?? Var? Kontakt? Tusen tack så länge, återkommer snart med mina smultronställetips på ön! Linda
Linda

Svar:
Ta en titt på http://www.destinationmallorca.se/hastsport
Där finns det mesta om hästsport på ön.
Beträffande stuteriet återkommer vi när vi vet om ägarna vill att det ska vara "offentligt".


2007-03-29

Taxipriser?

Fråga: Hej. Vi skall åka till Torrenova/Palma Nova snart och jag undrar hur långt det är dit från flygplatsen och vad en taxi kostar dit?? Hasta la vista
Monica

Svar:
Det tar ca 30 minuter, och en taxi från flygplatsen kostar 35-40 Euro.


2007-03-29

Puerto de Pollensa

Fråga: Jag ska åka till Mallorca i mitten av september. Tänkte tillbringa några nätter i el. i närheten av Puerto de Pollensa. Önskar enkelt, billigt men trevligt boende. Gärna typ hostal, pensionat el.dyl.
Ann Rylander Sonesson

Svar:
Jag har inget jag kan rekommendera personligen. men du hittar alla alternativ på denna sida
Lycka till och skriv gärna och berätta om dina erfarenheter.


2007-03-27

Transfer

Fråga: Hej! Behöver hjälp eller råd. Jag och min sambo åker till mallorca den 30 maj till 12 juni på egen hand. Det jag behöver hjälp med är transfern mellan flygplatsen och Alcudia. Kan man fixa det hemifrån eller på plats. Stämmer det att en taxi kan kosta upp till 800 kr? Vi ska till Bellevue Apartamentes hotell.. Mvh Susan
Susan

Svar:
Taxi till Alcudia kostar 75 Euro dvs ca 700:-. Kan beställas på www.majorca-airport-transfers.com
Ett alternativ är att ni hyr bil i tre dagar som ni hämtar på flygplatsen och lämnar i Alcudia. Kostar 736 SEK.
Sedan gör ni om det när ni ska hem. Hämtar bilen i Alcudia och lämnar den på flygplatsen.
Priset blir detsamma, men ni har bil i sammanlagt 6 dagar, vilket definitivt ger en annan dimension åt er semester.
Bokar gör ni här!


2007-03-19

Frisör

Fråga: Hejsan! Jag och min sambo kommer i slutet på Maj att gifta oss på Mallorca, någonstans runtomkring Alcudia. Det mesta är ordnat inför bröllopet, förutom frisör. Vet ni om det finns någon yngre duktig frisör i området runt Alcudia? Alt om det finns någon svensk/skandinavisk frisör på ön? Tacksam för svar!
Sara

Svar:
I Puerto de Soller finns en svensk frisör. I övrigt har jag inte koll på vem som är duktig i Alcudia.
Ett tips kan vara att tala med Svenska Kyrkan i Palma. De brukar ofta kunna hjälpa till även med den sortens frågor.
Lycka till! Och glöm inte att skriva lite om ert bröllop. Det är många som giter sig på Mallorca och vill få tips och inspiration.


2007-03-19

språket

Fråga: Hej Ska åka till Alcudia i Juni. Vill bara veta pratar dom svenska där pga alla svenska turister eller ska man köra engelska? Vill ju inte göra bort mig genom att börja prata engelska då. Mvh //s
sussi

Svar:
Tala engelska. Eller ännu hellre spanska!
Visst finns det kypare som även kan lite svenska. Men... det är som regel mycket begränsat.


2007-03-19

Boende Mallorca

Fråga: Hej, Skall åka till Mallorca i april och söker boende på Mallorca. Lite annorlunda med lite av det lilla extra. Inget vanligt charter hotel. Strand, pool både inomhus och utomhus då vi inte vet hur vädret blir. Vi åker med vår dotter som är 2 år. Vill inte att det skall vara ett hotel som inte vill ha barn men inte heller ett hotel som bara är för barnfamiljer. Vill att det skall fungera smidigt med transfer från flygplatsen då vi landar väldigt sent. Inget Magaluf eller röj ställe. Hellre lugnt. Har försökt hitta det lilla extra men antingen kostar det hur mycket som helst eller så ligger det väldigt långt bort. Vet kanske inte riktigt vart jag skall leta.


Svar:
Ta en till på Hotel Bon Sol i Illetas. Ett litet paradis från "förr" med. Det är ett av en handfull privatägda hotell som finns kvar.
De har en "egen" liten strand, stora härliga pooler som ligger i en lummig trädgård. Dessutom har de en tempererad bassäng som förvisso inte ligger inomhus, men fungerar i alla väder.
Familjär stämning och hög standard.
Nackdelen vid den tiden ni ska ner kan vara att åldersnivån bland gästerna är aningen hög. På sommarmånaderna sjunker medelåldern och fler barn hörs och syns.
Hotellet leds av Martin Xamena och hans engelska hustru Lorraine.
Transfer från flygplatsen... ca 15 min med taxi.
Hotel Bon Sol!


2007-03-19

Köra Bil

Fråga: Hej! Jag och en kompis funderar på att ta hyrbil mellan flygplatsen och Alcudia. Jag undrar nu vad som krävs för att man ska få köra bil. Räcker vanligt svenskt körkort?
ulrika

Svar:
Uthyrningsfirmorna vill se ett vanligt svenskt körkort, plus att de vill dra en kopia på ditt kreditkort för att kunna debitera eventuella skador etc. I övrigt behövs inget annat. Vissa bolag kräver att man ska vara 21 eller 25 år för att få hyra.


2007-03-18

glutenfritt

Fråga: hej! ska åka till alcudia i mitten av maj. jag är glutenintolernat och undrar om det finns några bra matställen, där dom kan fixa glutenfritt?
madde

Svar:
Restauranger för alla smakriktningar och specialdieter hittar du här!
Söker du på glutenfritt i Alcudia får du följande svar: L'arca d'en Peter
Sa Pla?ɬßa
Genestar
Mirador de la Victoria
Ca'n Costa
Av dessa kan jag verkligen rekommendera Mirador de la Victoria. Det var förvisso en tid sedan jag var där, och det ligger ensligt en bra bit upp i berget, men bara utsikten är värd besöket.


2007-03-18

uteliv

Fråga: hej, jag och min kompis funderar att åka till mallorca men vi vet inte vart vi skall åka och hur utelivet är. vi vill åka någon stans där det finns ungtfolk och fina stränder och mycket folk som festar. skulle vara tacksam för ett svar för har tänkt på andra orter för det känns som det är mycket familjer som åker dit. Mvh adam
adam

Svar:
Magaluff är festplatsen nr1! Här får ni inte en lugn stund.
Även i Alcudia finns det bra uteställen, men det är som du själv säger i första hand familjernas resmål.


2007-02-12

hotel i

Fråga: Hej! Jag ska till Alcudia till sommaren och bo på Hotel Piscis Teodora Canet 41 i Alcudia.
Känner mig lite tveksam till detta hotell. Någon som bott där?
Var det bra mat och är rummen ok. Läget ska var bra har jag hört stämmer detta?
Kul om någon svarar.
MVH Ingela
ingela

Svar:
Hotel Piscis får genomsnittsbetyget 3,5 av 5 möjliga på sajten Trip Adwiser.
De flesta kommentarerna ger betygen 3 eller 4, men det finns även enstaka 5:or och 1:or.
Vill du läsa mer (på engelska) kan du Klicka här!


2007-02-07

Svenska tidningar

Fråga: Hej, jag och min särbo bor då och då några veckor på Mallorca
och varje gång letar jag svenska dags-alt kvällstidningar utan resultat.
Vet ni om och i så fall var det finns?
Kerstin

Svar:
Kliv in på något charterhotell med svenska gäster. Där brukar det finnas kvällstidningar att köpa i receptionen.


2007-02-05

Tåget/Mandelblommning

Fråga: Var o nar gar det tag som man skall kunna se en del utav Mallorcas mandelblommningar ifran? Gar det att ta sig dit med buss el bil fran Palma? Vilka dagar gar det? Vad kostar det att aka med? Hur lang e tag strackan? Finns det restaurang pa taget el vid ev andstationen? Anmalde mig till er hemsida fick en bekraftelse men sedan har jag inte hort nagot ifran er, kanske skickar ni ut era sk brev sa sallan att jag nastan glomt detta. ack pa forhand MVH Ola
ola

Svar:
Vi skickar ut nyhetsbrev var 4-6 vecka beroende på årstiden. Om några dagar är det dags för årets första.
Mandelblomningen ser man på många ställen på ön. På vägen mellan Palma och Soller är ett exempel som också går att se från tåget.
Tåget går dagligen från Plaza Espana i centrala Palma och om jag inte missminner mig tar det ca 1 timme.
Det finns ingen restaurang ombord, men väl framme i Soller finns gott om restauranger, barer och serveringar.
Återkommer med kostnaden


2007-02-01

Hjälp med en låda

Fråga: Hej min dotter flyttade hem efter 5 månaders underbar vistelse i Palma för ett tag sedan.
Hon har en låda kvar som vi behöver tips om transport för. Jag har hört att det finns lastbilstransporter som har ett hörn över ibland.
Men hittar inte info om dem.
Tacksam för hjälp!
Mia Kristiansson

Svar:
Roslagen Europa Transport har transporter till och från Mallorca.
Läs mer!


2007-01-21

buss till Cala d?É‚Äúr

Fråga: Hej! vi ska bo i Cala d?É‚Äúr och undrar om vi kan ta oss dit med buss eller tåg från Palma flygplats?
anki gustavsen

Svar:
Något tåg finns inte som går till Cala d?É‚Äúr. Jag can inte heller finnan någon direktbuss från Palma till Cala d?É‚Äúr. Det innebär i så fall att ni först får ta er med buss från flygplatsen till Plaza Espana i centrala Palma.
Därefter ta en buss till Manacor och sedan vänta på nästa förbindelse från Manacor till Cala d?É‚Äúr.
Något som inte känns som en optimal start på semestern.
Kvar finns tre alternativ:
1. Hyr en bil (rekommenderas eftersom ni då kan göra utflykter och har återresn löst med en gång.) Kostar mindre än vad man tror. Titta här
2. Ta en taxi (blir dyrt) 3. Kolla om någon annan erbjuder transfer. T ex någon researrangör, Ving eller liknande. Kanske kan ni köpa transfer via dem.


2007-01-21

Året runt Camping på Mallorca

Fråga: Hej! Jag undrar om det finns någon året runt camping på Mallorca. En camping där jag och min man kunde ha vår husvagn stående året runt. Vore tacksam för svar. Vänliga hälsningar Anna-Lena Persson
Anna-Lena Persson

Svar:
Camping är inget stort på Mallorca. För tillfället finns inte en enda officiell campingplats på ön. Men det finns givetvis några fina campingmöjligheter och "svart" veckoslutscamping sker på ensamma kuststräckor och i bergen på västra delen av ön. Vid tillfarten till Klostret i Lluc finns det naturområde på båda sidor vägen som ibland utnyttjas för camping eller snarare övernattning. Då bör ni tänka på att fråga om lov i Klostret. OBS: Campingplatsen vid Colonia de Sant Pére stängdes 1999. Och för den sista existerande campingplatsen, Platja Blava, drogs licensen in 2001


2006-10-17

Vilket hotell utspelar sig serien Hombres på?

Fråga: Hej! Som en trogen Mallorcafan så undrar jag vilket hotell och var serien Hombres utspelar sig. Är det ett befintligt hotell eller är det ett privat hus? Nyfiken som önskar svar!
Susann Diring

Svar:
Kanal 5:s nya dramathriller Hombres spelades in på Mallorca under våren 2006. Hotellet där Hombres spelades in på heter Son Manera och ligger i Montuiri.
Där bodde hela filmteamet under hela tiden serien spelades in. Mer om hotellet finns på deras webbplats!


2006-09-12

Var hittar jag tidtabeller?

Fråga: Hej hej Nu skall vi till Mallorca igen i slutet av september. Vi har nästan alltid bott i Palma stad, men nu var vi sent ute och kommer att bo i Palma Nova. Min fråga är: Var kan jag få tag på turlista för bussar mellan Palma Nova och Palma. Finns det olika bussbolag? Tack så jättemycket på förhand.
Pia

Svar:
Tidtabeller för alla transporter på Mallorca (tåg, bus och båt) finns samlat på tib.caib.es
Linjen mellan Palma och Palma Nova finner du på följande länk: Länk till pdf


2006-09-11

Taxi

Fråga: Vad kostar det att åka taxi mellan flygplatsen och Alcudia?
Göran Ljungblom

Svar:
Kostnaden för Taxi mellan flygplatsen till Puerto Alcudia bör ligga på cirka 60-70 Euro under dagtid och 10 euro mer efter 21 på kvällen.


2006-09-08

Restauranger i Palma Nova

Fråga: Kan ni rekommendera några riktigt bra, gärna lite exklusiva restauranger i Palma Nova eller dess närhet?


Svar:
Riktigt bra restauranger finns det faktiskt ganska många i Palma Novas omgivningar. I själva Palma Nova finns ingen som jag skulle vilja beteckna som riktigt, riktigt fin. Men 5-10 minuter med Taxi och ni hamnar i Portals Nous. Där finns det gott om bra restauranger att välja mellan. Ska det vara med stjärnor i Guide Rouge" är det Tristan som gäller. Personligen tycker jag dock att det kostar mer än det smakar. En trivsam, mer genuin restaurang finns alldeles i närheten. Den heter Flannigan. Mycket gott och roligt att sitta och titta på allt folkvimmel i den exklusiva hamnen. Längre bort i hamnen finns t ex Bismarck - läckert, ...men väldigt tyskt. JHa, här är det verkligen bara att välja och vraka. Ett klassiskt tips brukar stämma - de restaurangen med mest folk är de bästa! Ett annat mycket trevligt alternativ är om ni åker till Hotel Bendinat (ligger i Bendinat ytterligare några hundratal meter i riktning mot Palma) och äter på deras uteservering som ligger på första parkett framför Medelhavet. Utsökt mat i mysig atmosfär. Men... det beror som sagt på om det ska vara romantiskt, mysigt eller exklusivt.


2006-09-04

Märkeskläder, plagiat

Fråga: Hej! Ska åka till Mallorca med mina tonårstjejer som nu undrar om det finns någon slags marknad med plagiat av märkeskläder....? Vore tacksam för svar snarast. Mvh, Lena
Lena

Svar:
På de flesta marknader finns ganska mycket kläder, klockor, väskor, skor, solglasögon osv. Bland dessa finns det allt dom oftast "märkeskläder" till priser som är alldeles för låga. Tänk dock på att pruta rejält just på dessa varor. Försäljarna börjar ganska ofta nästan som om det vore äkta vara. Betala högst hälften av vad de begär.
Var inte rädd att de säljer för billigt till dig. Det gör de aldrig.

Mer om marknader finner du här

Sedan finns en "Factory Outlet" på Mallorca också. Den ligger 5-6 km norr om Palma. Ta motorvägen mot Inca/Alcudia så ser ni det från vägen.


2006-09-02

handikappscooter

Fråga: Vet någon något ställe i Palma eller där omkring där man kan hyra handikappsscoter eller el rullstol?
Anita Thorsell

Svar:
Det enda jag hittat är via Internet. Där finns Scooter, Miniscooter samt manuell rullstol till uthyrning. Du kan beställa själv och ange datum och var utrustningen ska finnas. Klicka här!


2006-08-08

Magaluf

Fråga: hej...jag ska åka till magaluf om en vecka..å jag undrar om det är svårt att ta sig till de olika städerna brevid..å vilket är det enklaste sättet och vad kostar det??
Elisabeth

Svar:
Buss är det enklaste sättet. Bussnätet är mycket väl utbyggt och kostnaden ungefär som att åka buss i Sverige.


2006-08-07

Fråga: Hej vi ska åka till Cala Mesquida och undrar om det finns något vattenland på Mallorca, och var i så fall, vi hyr bil så det är nog lätt att köra där.
christina fransson

Svar:
Bad hör verkligen till en av huvudattraktionerna på Mallorca. Och trots att snart sagt varje hotell har en imponerande poolanläggning och att ön formligen "kryllar" av stränder så är vattenparkerna en viktig del av badlivet. Bäst tycker vi att Western Water Park i Magaluf.
På andra plats tycker vi AquaCity öster om Palma hamnar.
Hidropark i Alcudia hamnar på tredje plats.


2006-07-30

Fråga: hur är vädret normalt under september månad på Mallorca?
Bo-Göran Wallin

Svar:
Som regel mycket bra! Det är dock mörkt ganska tidigt på kvällarna (20.00) Kan vara en regnig period när sommaren övergår i höst. Ibland är detta i slutet av september, ibland i slutet av oktober. Statistik över vädret finner du t ex här: Wunderground
wheather.com


2006-06-27

Hur är vädret i slutet av oktober

Fråga: Vi är två barnfamiljer, med barn i åldern 4år, 4år och 14år Vi funderar på en semesterresa i slutet av oktober. Får man hyfsat väder då? Kan vi bada i havet?Poolen? Det verkar trevligt att bo på lantgård? Är det lämpligt för oss?


Svar:
Slutet av oktober kan vara "både och". Lite höstkänsla är det trots allt. Kvällarna blir ganska svala och även dagtid är det inte så att bad brukar vara det första man tänker på. Underbara vandringar, cykelturer etc är mer lämplig sysselsättning, även om det fortfarande är varmt i vattnet. Men det beror som sagt mycket på hur vädret råkar vara just den här perioden i år. Jag brukar själv vara nere vid denna tid och tycker det är en fantastisk tid, men bad är inte min huvudsakliga sysselsättning. Att bo på landet är ofta uppskattat även av barn. Där finns mycket att "upptäcka". Djur, natur och spännande saker. Så det tror jag fungerar bra om du själv tror det passar din familj.


2006-06-09

Pianobar

Fråga: Den 4 augusti åker jag och min man på bröllopsresa till Palma. Jag skulle vilja ta med honom till en pianobar och överraska honom. Jag älskar att sjunga spanska sånger, men har aldrig varit på nån i Palma. Lena
Lena Eriksson

Svar:
Utbudet är ganska stort. Jag ska kolla vilken pianobar som är "hetast" just nu och återkommer om några dagar.


2006-06-05

Behöver jag visum

Fråga: Hej ! Jag och min man ska åka till Spanien på semester i Juli, min fråga är : behöver jag visum dit ?? Jag har permanent uppehålltillstånd i sverige och det är införd i mitt Irakiska pass. Min man behöver däremot inte visum eftersom han är svensk medborgare, hoppas på svar M.V.H Önskar vara anonym
Soleen Arif

Svar:
Sveriges konsul på Mallorca svarar:
För att få svar på den fråga du ställt bör du vända dig till Spaniens Ambassad i Stockholm, konsulära avdelningen.
Deras telefon är: 08 661 6005.


2006-06-01

Tips på vad man kan göra på Mallorca.

Fråga: Hej, först och främst vill jag tacka för en mycket bra sida men nu till min fråga, Jo jag undrar om ni har lite tips på vad man kan göra på Mallorca förutom bada och sola. Skulle bli jättetacksam om ni gav några tips, vi är en familj som gillar äventyr, vattensporter som vattenskoter och en i familjen gillar ridning. /tacksam för svar
Marcus

Svar:
Droppstensgrottorna på östra delen av ön är spännande och roliga att uppleva.
Det finns även en Safaripark på Mallorca där man kör in med sin egen bil (eller bussen om man följer med på en utflykt) bland vilda djur som zebror, giraffer, elefanter och apor.
I Pollensa finns möjlighet att flyga med en "flygmoppe" (något som ser ut som en moped med stora vingar. Sist men inte minst finns det bergsklättring och vandring att ägna sig åt.
För ridintresserade finns också möjligheter Rancho Grande erbjuder ridning i alla former och för alla nivåer.
På ön finns också ett vällrenomerat stuteri som drivs av en svensk fanilj. Kanske något som är intressant om man tycker om hästar.


2006-05-31

Handikapp

Fråga: Hej, tänker åka till Mallorda med en kvinna med autism och förständshandikapp som älskar sol, vatten, musik och bad. Har hört gott om Alcudia. Vi behöver lugn och ro lite för oss själva ibland och vill inte bli uttittade. Lägenhet för tre personer behövs. Närhet till havet och trevliga restauranger är måsten. Ge mej tips tack. Mvh Viveka Ahlm
Viveka Ahlm

Svar:
Alcudia är underbart. Lång sandstrand osv. Men det betyder också väldigt mycket folk och om jag förstår dig rätt vore det bättre med en plats utan allt för mycket turister.
Själv skulle jag nog titta på Puerto de Soller. Publiken där är lite mognare, och turismen är inte så intensiv.
Där finns trevliga restauranger och är en genuin fiskeby som inte är uppbyggd kring turismen.


2006-05-30

Hejsan!

Fråga: Hej jag hade tänkt jobba hela sommaren på Mallorca och undra över den idealiska boendeformen, finns det t.ex. några billiga hostel där? Eller om man kanske kan hyra ett rum över sommaren?
Kurt

Svar:
Det finns enstaka Hostals där man kan bo för en vettig peng. Ett annat sätt att bo billigt är att bo på kloster, men det passar knappast dig eftersom de ofta ligger långt från platser med arbetsmöjligheter. Många hotell har personalbostäder. Kanske finns det en möjlighet att höra med dem. Lägg in en annons här på sajten!


2006-05-19

Restaurang

Fråga: Hej! Jag undrar om det finns nån prisvärd restaurang i Palma? Gärna med utsikt!
Johan

Svar:
Koldo Royo. Veerkligen inte billigt, men synnerligen prisvärt. Mästerkock från baskien som har/har haft eget TV-program.
Restaurangen ligger vid Paseo Maritimo med utsikt över hamnen och Palma bukten.
Om ni söker den bästa utsikten så finns den på Hotel Son Vida, som också har en utmärkt restaurang. Alltid mycket gott och utmärkt service, men här är det DYRT!


2006-05-19

Fråga: Hej, jag och min familj ska åka till mallorca snart och vi undrar om ni har några tips på Aktiviteter som man kan göra då vi inte gillar att ligga på stranden hela dagarna. Tacksam för svar
Marcus

Svar:
Ni kan göra allt! Utom sådant som har med snö och ios att göra. På Mallorca finns i princip allt, ridning, bergsklättring, vildmarkssafari, vattensporter, vandring osv, osv.
Likadant är det när det gäller kultur. Här finns teater, konserter, tjurfäktning, show i bästa Las Vegas stil, museer, konst osv.
Ge mig lite intresseområden så ska jag försöka komma med några trevliga, annorlunda förslag.


2006-05-19

Shopping och nöjesliv i *alma

Fråga: Hej! Vi är två tjejer som ska åka till Palma i slutet av maj och bo vid Paseo Maritimo. Jag har ingen större uppfattning om hur det ligger gentemot city eller strand - hur långt är det t ex till stränderna, och vilken är fräschast och trevligast och hur tar man sig bäst dit? Sen är jag också nyfiken på hur det är under natten i Palma. Är det mycket folk i rörelse så man gå hem själva eller bör man ta taxi (som man inte heller alltid har så bra erfarenhet av, tyvärr!)? Tack på förhand. Önskar vara anonym
Anna

Svar:
Paseo Maritimo är ett bra utgångsläge för att "göra" Palma. Dagtid promenerar ni enkelt in till stans exkluiva affärsgata Jaime III. Den i sin tur leder er rakt in i det absoluta centrum och gamla stan.
När det gäller nattlivet ligger det "utanför dörren" så någob taxi lär det inte bli tal om. Palma sover aldrig och min bedömning är att ni inte behöver vara oroliga när ni går hem.
En gång var jag uppe före gryningen för jag skulle fotografera när fiskeflottan ger sig ut på morgonen. nJag tror det var runt 05. Då stod folk i kö för att komma in på discon och klubbar längs Paseo Maritimo.


2006-05-15

Transport från flygplatsen

Fråga: Hej Jag undrar vad det kostar att åka taxi från flygplatsen till Playa de Palma? Finns det andra sätt att ta sig till Playa de Palma? Tacksam för snabbt svar då semestern snart börjar.
Linda Sandgren

Svar:
Exakt pris vet jag inte. Min uppskattning skulle vara 5-6 Euro. Till detta får du lägga 1,80 i framkörning + 4 euro i flygplatstillägg. Dvs totalt ca en svensk 100 -lapp.


2006-05-14

Mammakläder i Palma?

Fråga: Hej hej! Jag och min sambo ska åka till Palma en vecka i juni, vi ska bo mellan Palma och Cala Major. Eftersom jag är gravid men ändå lite shoppingsugen undrar jag hur utbudet av mammakläder är i Palma. Finns t.ex. några speciella \"mamma-butiker\"? Jag är också vansinnigt förtjust i \"enkel\" grillad fisk, kan ni rekomendera något bra ställe? Har hört tyvärr att många fiskrestauranger är dyra... Hälsningar Jessica
Jessica

Svar:
Mammakläder (och barnkläder också) finns bl a på PreNatal som ligger på Jaime III (snett mittemot El Corte Ingles). Här finns de mest fantastiska kläder både för mmamor och barn. Vi har genom åren handlat mycket här, både till våra egna barn och numera till barnbarnen. Trevliga kläder till vettiga priser.
När det gäller friskrestauranger finns det några att välja på i Palmatrakten. De tre jag spontant skulle rekommendera är:
Can Eduardo som ligger på hamnpiren i Palma just där fiskebåtarna kommer in.
Industria Pesquera 4, Es Mollet
Tel 971 721 182

Rocamar (Portixol) Joaquim Fuster 1, Es Portixol
Tel 971 274 644

La Sal (Club de Mar Muelle Pelaires s/n
Tel 971 403 611


2006-05-14

Allmän kommunikation

Fråga: Hej, jag undrar om det finns någon tidtabell för bussar som går från Plaza Espana till Alcudia. Har ni också uppgifter om vad den kostar enkel resa.
Margareta Lyckman

Svar:
Tidtabeller för såväo tåg som bussar finns på: www.caib.es
Bussar till Alcudia finner du här!
Kostnaden ligger på ca 9 euro för en enkel resa.


2006-05-14

Exklusiv restaurang i Alcudia?

Fråga: Hej, jag vill ha tips om en riktigt bra restaurang i Alcudia. Prisklassen får gärna vara i den övre. Avsmakningsmeny om det finns vore också roligt. Lite exklusivt och kanske annorlunda.
Lisa

Svar:
Jag vet inte om du menar Alcudia eller Puerto Alcudia. Nåväl, det är inte särskilt långt däremellan så här kommer tre bra alternativ:
Casal Santa Eul?ɬ°lia
Ca'n Picafort
Tel: 971 85 27 32

Es Convent
Progrés 6, Alc?ɬ?dia
Tel: 971 54 87 16

Jardin
dels Tritons, Port d'Alc?ɬ?dia
Tel: 971 89 23 91


2006-05-10

VM på Mallorca

Fråga: Hej, jag ska vara i Porto från 10 juni till 16 juni med andra ord under fotbolls VM. Jag undrar om det finns några tips på barer som kommer sända Sveriges matcher, typ svenska barer eller liknande?
Christian

Svar:
De flesta pubar har storbilds tv och visar just fotboll. Jagf vet inte om du menar Palma eller Palma Nova, men är det set senare fallet finns storbilds-tv bl a på nedanstående pubar i närliggande Magaluff:
Sammy's Pub
Jakiton Square, Torrenova (next to the Don Paco Hotel).
Sinky's Bar
Avda S'Olivera, Magalluf (Next to Benny Hills).


2006-05-05

Partyliv och Ibiza

Fråga: Hejsan! Ska åka till Alcudia 20/5. Vi undrar hur party livet är i staden under denna period? Några klubbar att rekommendera? Vad kostar det att åka över till Ibiza och hur lång tid tar det? Hur ligger priserna på vespor/bil uthyrning? Snabbaste färdmedlet till Palma?
Niklas

Svar:
Maj är inte högsäsong. Det är först framåt slutet av juli som partylivet är på topp. Men ni behöver inte misströsta, visst finns det mycket fest ändå.
Absolut bäst är Menta
Det är faktiskt så bra att även många Mallorkinska ungdomar från Palma med omnejd väljer Alcudia och Menta under sommarhalvåret före de större och mer etablerade discona i Palma och Magaluf. Menta har öppet 7 dagar i veckan från 23.00 till långt in på småtimmarna. Entreavgiften varierar från kväll till kväll beroende på vilken underhållning som bjuds. Kan kosta ända upp till 30 euro. Publiken ligger i åldern 18-30 år och här finns flera dansgolv och 7 barer.
Ett annat disco som uppskattas av ungdomar är Magic.
Det ligger vid shoppingcentret med samma namn. Techno är musikstilen som gäller här. Apoteket bar
Svenskägd bar med huvudsakligen skandinavisk publik. Hit går ofta barrundan med de svenska arrangörerna. Med jämna mellanrum arrangeras olika Temakvällar. Här spelas en varierad mix av de senaste hitsen. Den populära baren ligger mitt emot Hotell Port Alcudia på Avenida Pere Mas I Reus. Öppet från 22.

Båt till Ibiza avgår dagligen från PALMA!!! Kl 8 går en Fast Ferry som tar 2 timmar. En returbiljett kostar 88,36 Euro.
Det finns även en vanlig färja som avgår 09.30 och anlöper Ibiza kl 13.30. Den är lite billigare. En returbiljett kostar 75,06 Euro.
Bokning kan ske på www.balearia.com
Bil kostar från ca 1200:- i veckan. Vespa är naturligtvis billigare, men jag har ingen aktuell uppgift.


2006-04-27

Avstånd Playa de Palma-Palma

Fråga: Hej! Ska resa till Playa de Palma nu i maj och undrar hur långt det är mellan i mellan. Kan man promenera? Tack på förhand Med vänlig hälsning Susanne N
Susanne Nordlund

Svar:
Min uppskattning är att det handlar om ca 8 kilometer, så något bekvämt promenadavstånd kan man inte tala om. Nu beror det på var på Playa de Palma som du bor (den är uppskattningsvis 6 km lång) och vart i Palma du ska. Men... nej, promenadavstånd skulle jag under inga omständigheter kalla det.


2006-04-27

Boende i la longa

Fråga: Hej! Jag undrar om det finns några bra mellanklasshotell i gamla stan?
Marianne

Svar:
I gamla stan finns inte så många hotell över huvud taget. Det flesta är nya designhotell som håller hög standard.
Ett mycket bra hotell som bara har 1 stjärna är Hotel Born. Nackdelen är att det nästan aldrig är ledigt. Annars ligger det perfekt mittemot Bar Bosch, och har en härlig patio. Själva rummen har jag aldrig sett, men jag har hört många positiva ord om Born om man ser i förhållende till priset.


2006-04-26

Tidningar.

Fråga: Hejsan. Jag undrar om det finns några svenska magasin eller tidningar på Mallis?
Erik Petersson

Svar:
Ett svenskt magasin vid namn "Vi Skandinaver" finns, den inriktar sig dock mest till de som är bofasta på ön. Sedan brukar det finnas en tabloidtidning som delas ut gratis på hotellen. En period fanns det två konkurrerande blad, men just nu tror jag det bara existerar ett (jag har förvisso inte sett det på ganska lång tid, så det kanske har gått i graven). I övrigt känner jag inte till någon annan publikation på svenska.


2006-04-24

kultur och aktivitet

Fråga: Hej! Jag och min kille ska åka till Cala Bona den andra maj. Jag tycker inte jag hittar så många sevärdheter, och annat gammalt historiskt, i närheten Finns det? Tack!
marie

Svar:
Strax norr om Cala Bona ligger den lilla staden Capdepera. Den kröns av Mallorcas största fästning som ursprungligen byggdes av Romarna och senare byggdes ut av morerna. Fästningen blev raserad av de kristna som dock återuppförde den på 1300-talet.
I närheten ligger också Ses Paisses med 3000 år gamla ruiner efter en bronsåldersby.
I övrigt handlar det mest om grottor. Coves d?ɬÅrta, Coves dés Hams och Coves del Drac. ligger i området och någon av dem kan vara värd ett besök. Dock tycker jag det räcker med en grotta om man inte har specialintresse.


2006-04-22

Shopping i Palma!

Fråga: Hej! Vi ska till Cala Mayor i augusti, och tänkte ta en dagstur till Palma. Vi undrar över shopping- och spa-möjligheter. V?ɬ?lka affärer finns om man är ute efter billiga märkeskläder? Finns det många \"boutiqer\" och smyckesaffärer? I så fall, vilka? Finns det salonger som utför manikyrer/pedikyrer till överkomliga priser? Hur är priserna om man jämför med Sveriges, och går det fortfarande att pruta? Tacksam för svar!
Kerstin Strömberg

Svar:
Shopping finns det i massor. Likaså är utbudet av salonger som utför manikyrer/pedikyrer och andra behandlingar väldigt stort. Priserna varierar kraftigt.
På många hotell har man egen SPA-avdelnming och erbjuder dessa tjänster. Hör dig för på plats, receptionen kan säkert ge bra tips.
När det gäller prisbilden så har Spanien i allmänhet och Mallorca i synnerhet närmat sig alternativt gått om svensk prisnivå.
Vi tycker att i dagsläget är i princip ingenting "billigt" på Mallorca. Även klassiska produkter som skor, lädervaror och smycken har på senare år blivit allt dyrare.
Men... visst går det fortfarande att göra bra köp. När det gäller prutning så är det helt beroende på var man är. I butiker är prutning inget normalt fenomen, men på marknader och vid gatuförsäljning är det normalt att pruta rejält.
Du känner var det är läge att pruta.


2006-04-21

Taxiresa från flygplatsen till Palma

Fråga: Hur långt är det mellan flygplats & Palma? Vi ska till Alcudia och tänkte ta taxi till staden där bussarna till Alcudia går från. Vad skulle det kosta ca med en taxi där mellan? Vad kostar sedan bussen från Palma till Alcudia? Sedan fanns det en ställd fråga om Glutenfri mat. Vi har en son som ej tål sädesslag så jag undrar om ni vet vilken affär i Alcudia som har sådan mat, där vi kan handla?
Marie

Svar:
Från flygplatsen till Plaza Espana i Palma, varifrån bussarna går till Alcudia, är det cirka 1 mil. Kostnad med Taxi uppskattar jag till 30 Euro.
Buss avgår från flygplatsen en gång i kvarten (mellan 07 ?¢‚Ǩ‚Äú 24) in till Palma, dock inte till Plaza Espa?ɬ±a utan det krävs ett byte för att komma dit. Bussen till stan kostar 1,85 Euro enkel.
Från Plaza Espa?ɬ±a går bussen till Alcudia. Resan mellan Palma ?¢‚Ǩ‚Äú Alcudia kostade i fjol 9 Euro t o r.
Beträffande Glutenfri mat har jag tyvärr inget bra tips, mer än att ni kan testa med turistinformationen i Alcudia. Ring +34 971-897100. Där kan de säkert hjälpa er. Engelska går bra.


2006-04-19

Telefonkatalog

Fråga: Finns det någon motsvarighet till Hitta.se på Mallorca.
Tore

Svar:
Det närmaste jag har sett är:
http://blancas.paginasamarillas.es/
Tänk på att ska du söka efter någon eller något på Mallorca ska du ange "Illes Balears" som provins.


2006-04-19

Promenadväg in till Palma ?

Fråga: Vi skall åka till Cala Mayor i augusti och undrar om det är möljligt att ta sig till fots in till Palma därifrån ?


Svar:
Ja, det går att gå till fots. Men det är ingen "Naturled" utan ni får gå längs en ganska hårt trafikerad gata.
På vägen går ni förbi Juan Carlos sommaresidens och i början av augusti finns han och kungafamiljen alltid på plats.
Det betyder att ni kan räkna med att se ganska många poliser klädda i sina blå overaller.
När det gäller självca promenaden skulle jag uppskatta den till 20-30 minuter.


2006-04-18

Tjurfäktning

Fråga: Hej! Åker till Palma 20 -23 maj. Har de tjurfäktning då? Elmsved
elmsved

Svar:
Normalt sett äger tjurfäktningar rum mellan mars och oktober. Några exakta datum har jag inte lyckats få fram. Däremot på vilka platser som det bedrivs tjurfäktning. Det är:
Placa de Toros, Palma
Telefon +34 971755245

Placa de Toros, Alcudia
Här handlar det dock endast om "oblodiga" tillställningar anpassade för turister. Dessa hålls varje torsdagkväll under sommarsäsongen.
Telefon +34 971 547903

Placa de Toros, Felanitx
Telefon +34 971580557

Placa de Toros, Inca
Telefon +34 971 500087

Placa de Toros, Muro
Telefon +34 971 537329


2006-04-17

Boende

Fråga: Heej! Jag undrar vad som är det billigaste boendet om man är 4 killar som vill stanna i Magaluf under hela juni.


Svar:
Det billigaste är förmodligen om ni hittar en privat lägenhet att hyra. Sätt in en annons på www.destinationmallorca.se under Annonser. Vi får ofta mail från personer som vill hyra ut sina lägenheter.


2006-04-16

Likörfabrik

Fråga: Hej jag har hört att man kan besöka likörfabriker på mallorca nu undrar jag var finns de?Vi ska bo i Alcudia. Tack på förhand Annette
Annette Nilsson

Svar:
Största likörtillverkaren heter Tunel. De etablerades 1898 och firade sitt 100-års jubileum med att bygga en ny fabrik. Den ligger i Marratx?ɬ?. Likörprovningar finns dock på ett antal andra platser, ofta i samband med försäljning av keramik, glas eller lädervaror. Men själva fabriken är som sagt i Marratx?ɬ?.


2006-04-16

Lära mig spanska

Fråga: Hej jag undrar om ni vet ett bra dataprogram där jag kan lära mig lite turistspanska? Med vänliga hälsningar Annette
Annette Nilsson

Svar:
Vi har inte testat några dataprogram (ännu!!!). Men det finns bland annat på följande adresser:

www.slis.org
www.academica.se
http://spel.compricer.se/10631


http://home.swipnet.se/ruisoto/undervisning/span.html
http://www.spanienkusten.com/index.php?id=642
http://www.wartoft.nu/program/selingua/spanska.aspx


2006-04-12

fotbollsbiljetter

Fråga: Var köper jag biljetter till Mallorcas hemmamatcher?
Margareta

Svar:
På Mallorcas hemsida finns möjlighet att köpa biljetter. http://www.rcdmallorca.es


2006-04-11

Antal svenskar till Mallorca

Fråga: Jag har en fråga om man vet hur många svenskar som reser till Mallorca under ett år?
Jessica

Svar:
Från svenska flygplatser reser årligen ca 125.000 resenärer till Palma. Dock finns det ett betydande antal som tar sig ner via Kastrup och dessa finns inte med i denna statistik. En vild gissning skulle kunna vara att 75.000 svenskar tar den rutten och då betyder det att i runda tal handlar det om 200.000


2006-04-08

Intressen för 12- åringar

Fråga: Hej! Jag är en flicka som skall till Mallorca på sommaren och jag undrar var på Mallorca Aquacity finns. Så undrar jag också om det finns go- kart, badminton, squash m.m. på Mallorca. PS; Jag ska \"bo\" på Alcudia
Mikaela

Svar:
Aquacity ligger strax utanför Palma, men en motsvarande vattenpark som heter Hidropark finns i Alcudia. Där finns också go-kart. Förmodligen finns också squash och badminton i Alcudia, de flesta hotell erbjuder det eller tennis till sina gäster.


2006-04-03

Romantisk restaurang

Fråga: Hej Undrar om ni kan tipsa om en mysig restaurang. Ska till Mallorca snart och vill gärna överraska min flickvän med en romantisk middag.
Undrar

Svar:
Det finns massor med fantastiskt romasntiska restauranger. En viktig fråga är givetvis vad det ffår kosta. Tyvärr kan vi inte svara på din fråga eftersom du inte angett namn och mailadress. Välkommen åter så ska du få bra tips.


2006-03-31

Kollektivtrafik?

Fråga: Jag är en 48 årig man som undrar hurdana tågen/ Spårvagnarna är på Mallorca??? Jag vill ha fakta om dem!
Anonym

Svar:
Din fråga är insänd anonym. Då besvarar vi inte frågor. Välkommen igen med namn och mailadress.


2006-03-31

Stränder?

Fråga: Hej! Jag är en 12 årig flicka som undrar var på Mallorca det finns finast och renast stränder?


Svar:
Hej! Du har inte skrivit vad du heter och din mailadress. Då kan vi tyvärr inte svara på din fråga. Återkom gärna så ska vi berätta var du hittar de finaste stränderna.


2006-03-30

Hyra privata rum?

Fråga: Hej! Under juni har min man och jag planer på att båtluffa mellan Ibitza, Menorca och Mallorca. Jag undrar om det är möjligt att hyra privata rum på dessa öar, utan att förboka? Tack på förhand!
Madeleine Jaretorp

Svar:
Att hyra ut privata rum är inte någon vanlig företeelse på Mallorca och de andra Baleariska öarna. Så mitt råd är nog att ni fixar boende i förväg.


2006-03-27

Tårta

Fråga: Jag skriver igen.... det är just adresser till conditorin jag inte hittar. har endast hittat celebration cookies mallorca, men de är ju en designbutik. De vill ha mellan 400-600euro för en tårta för 7-9 pers ... dyrt. Har du några bra websidor att rekommendera??
ullis

Svar:
Hej!
Jag skulle rekommendera Spaniens "Gula sidor".
De hittar du på: www.paginas-amarillas.es Fyll i vad du söker (Pasteleria) och var (Alcudia?). Tänk på att ange "Illes Baleares" som region. På Mallorca finner du 420 konditorier, det är bara att välja.


2006-03-26

Bröllopsmiddag i Alcudia

Fråga: Hej, kommer till Mallorca i september för att gifta oss. undrar om du kan tipsa om någon flott men mysig resturang i Alcudia för bröllopsmiddagen? Vi kommer att bo på på Set Fodges hotell, Playa de Muro. vi är totalt 9 pers, varav 3 är barn. (2 tonåringar, en 1:åring) Vi gifter oss i Palma, Svenska kyrkan, och undrar också om du kan tipsa om någon som gör bröllopstårtor, verkar vara helt hopplöst att hitta.


Svar:
Restauranger finns det gott om i Alcudia. Det handlar mer om vilken prisnivå, inriktning mm som ni letar efter.
Några bra restauranger i Alcudia är:
Bogavante
Fiskrestaurang med utsikt över hamnen. Ett säkert kort för den som uppskattar fisk. Men givetvis kan du även få en rejäl köttbit.
Las Delicias
Familjerestaurang precis där Playa Alcudia övergår till Can Picaforte. Dagsfärsk fisk och mallorkinska specialteter såsom "Lechona" dvs helstekt spädgris. Men här serveras även internationella rätter och servicen är mycket personlig och trevlig, ett ställe dit du kan ta med barnen utan att känna att de "stör".
Restaurante Jardin
Elegant restaurang med mycket bra kök som vet att bra råvaror är bästa sättet att laga god mat. Men?¢‚Ǩ¬¶ smakar det så kostar det också lite extra.
Göta Kanal
Skandinavisk dansrestaurang som under högsäsong lockar med uppskattade framträdanden av svenska dansband. Mogen publik.
La Traviata
Ox eller lamm, grillat på kolgrill. Gott! Men på menyn finns mycket mer att välja bland. Något för varje smakriktning.

Bröllopstårtan har ett mycket stort symboliskt värde på ett Mallorqinskt bröllop. Det är festens höjdpunkt när brudparet skär upp bröllopstårtan och alla gäster fotograferar detta ögonblick. Så något problem att få gjort bröllopstårta kan jag inte förstå. Kanske de inte är gjorda exakt så som vi är vana vid dem i Sverige, men vilket konditori som helst kan säkert hjälpa dig med detta. Kvarstår problemet så skicka ett nytt mail så ska jag ge dig adress.


2006-03-23

Hur många svenskar

Fråga: Hej! Har precis skrivit klart ett reportage om Palma till den svenska resetidningen Vagabond. I den tillhörande guiden tipsar jag om er fina hemsida. Skulle behöva er hjälp med att dubbelkolla en sak: hur många svenskar bor det på Mallorca? Och hur många bor det i Palma (om ni vet)?
Tobias

Svar:
Någon exakt uppgift finns inte att få. Man brukar säga att det finns ungefär 2300-2500 bofasta svenskar på ön, varav cirka 1500 finns i Palma.


2006-03-19

Genuint hotell i Palma

Fråga: Jag undrar om ni kan rekommendera något lite ?¢‚Ǩ¬ùgenuinare?¢‚Ǩ¬ù hotell (ej lägenhets dito) för ett medelålders par som i september vill bo lite ?¢‚Ǩ¬ùfint och äkta?¢‚Ǩ¬ù centralt i Palma. Har sökt på nätet men inte lyckats riktigt. Det gör inget om det kostar lite extra, huvudsaken är att det inte är ?¢‚Ǩ¬ùturistigt?¢‚Ǩ¬ù utan spanskt/mallorcinskt (om det heter så). Vi tänkte resa ut omkring den 9 september och stanna en vecka. Tacksam för svar.
Mats

Svar:
Riktigt fint och äkta genuint bor man i Palma på La Palacio Ca Sa Galesa (www.palaciocasagalesa.com) En renoverad gammalt stadspalats som endast har ett fåtal rum. 5-stjärnigt och kostar därigenom en del. Ligger ett kvarter från Katedralen, fast på den lugna sidan. Så här är verkligen avkopplande och lugnt samtidigt som ni är mitt i centrum. Ett annat alternativ som är trevligt är Hotel Born. Det ligger också absolut mitt i Palma, Det har en underbart vacker Patio och rummen ser fräscha ut. Jag har dock aldrig bott här, men förvånas varje gång jag tittar in över den officiella beteckningen med endast 2 stjärnor. Vid en första anblick borde det minst varit ytterligare en stjärna. www.hotelborn.com


2006-03-19

Vad heter kyrkan?

Fråga: På http://www.destinationmallorca.se/wedding/vigseln.html hittade jag några jätte fina bilder av ett par som gifte sig i nån kyrka i Mallorca och blev jätte förtjust i kyrkan men det står inte vad heter kyrkan, eller var ligger den ....etc. Jag ska själv gifta mig i Mallorca till sommaren och ville veta mer om kyrkan just därför. Jätte tacksam om ni förmedlar mer information om det
Caroline

Svar:
Det är kyrkan i Soller!


2006-03-19

Andra fina kyrkor

Fråga: Jag har hittat massa med bra tips på er websida under frågor och svar, jag måste tacka för en jätte bra sida. Nu vänder jag mig till dig om att hitta en lika fin kyrka som Soller kyrkan som gick tyvärr inte att hyra eftersom den ska renoveras under 9 månader :-( Jag tackar hjärtligt om ni kan tipsa andra fina kyrkor på Mallorca.
Caroline

Svar:
En som också är mycket fin är kyrkan i Deia.


2006-03-19

Glutenallergiker

Fråga: Hittade er hemsida och fick hopp om hjälp att finna det jag söker!! Vi är en familj med två barn (13 o 15 år) som skall åka till Alcudia i juli. Vår dotter har glutenintollerans = hon tål ej de fyra sädesslagen, vete, korn, havre och råg och jag undrar om det är känt på Mallorca allmänt så att personal på restauranger och i allmänhet vet vad det innebär? Har tagit fram ett kort med förklaring på spanska som vi skall ta med------- men jag är nyfiken. Här i Sverige börjar de flesta serviceställen veta vad glutenintollerans betyder och det underlättar restaurangbesök väldigt för oss. Vet ni om det finns produkter i någon supermarket kedja? Bröd, bageri eller liknande? Eller finns det hälsokostaffärer eller apotek som för glutenfria varor? Om det finns någon butik i Alcudia som har glutenfria varor skulle jag bli så tacksam och få veta det. Eller någon engelsktalande person jag kan skriva till som kan hjälpa mig vidare? Om ni känner till några restauranger (vid namn/plats) som är kända för att kunna servera allergiker mat så vore jag så tacksam för hjälp. Ibland har man tur och jag håller tummarna. Använder man mycket vetemjöl i spanska köket när det gäller restauranger? Förutom bröd och pasta då förstås?
Carina

Svar:
Jag ber att få återkomma med ett mer uttömmande svar på dina frågor. Jag måste kolla en del saker först. När det gäller vetemjöl i maten så är det väldigt lite. Mallorkinsk mat är mycket "ren" och tex en kötträtt serveras bara "a la plancha", dvs grillad eller stekt helt naturell. Grönsaker och potatis bredvid och ingen sås. Men som sagt, jag återkommer med mer info om någon dag.


2006-03-19

Annorlunda boende för barnfamiljer

Fråga: Behöver tips på bra boende för två familjer för våran semester resa i sommar till Mallorca, v29. Vi har alla varit på Mallorca några gånger men söker denna gång något nytt ställe som erbjuder mycket att göra utan att vara för turistigt. Vi vill gärna ha ett boende med två sovrum. Barnen i båda familjerna är 9 och 12 år och älskar att bada i stora pooler. Vi vuxna spelar gärna någon golfrunda men det är inget krav. Viktigast är att det blir en bra semester för barnen. Tacksam för tips!
Jonas

Svar:
Det beror på var på Mallorca ni har varit tidigare. Pooltätast är ju Alcudiaområdet, men personligen föredrar jag den mer genuina västra delen av ön. T ex Puerto de Soller har både klipp- och sandstrand, där finns en charmig spårvagn som leder till Soller där det finns shopping i små butiker (lite så som det var i sverige förr). Härifrån kan man åka tåg till Palma. Ett alternativt sätt att bo är att hyra en liten Finca. Det finns ganska många som har kapacitet för två familjer och med rejäl pool. Våra barn har alltid upplevt det som ett äventyr att bo på den Mallorkinska landsbygden, några minuter från havet. Det är spännande att göra upptäcktsfärder, grilla på kvällarna och bada i egen pool. Ofta finns en mängd spännande frukträd såsom fikon, apelsiner, citroner och annat som växer i trädgården. Kanske bor man så att man på morgonen kan ta en kort promenad ner till byns bagare och köpa färska frukostbullar. I Sollerdalen finns många olika alternativ. Med en hyrbil når man stränder, restauranger och "civilisation" på några minuter. Titta in på www.mallorca-accommodation.com där kan du även kontakta Marion Schweriner som är svenska och ansvarig för uthyrningen. Hon har många trevliga objekt och är mycket seriös.


2006-03-19

Bra och billigt hotell

Fråga: Jag har tittat runt på er fina sida över Mallorca. Tänkte boka hotell. Hur kan det vara att Sunhotels är billigare än andra bolag för samma hotell. Tänker på Java och Caballero som vi är intresserade av. Får vi ett sämre rum via er eller? Vi vill bo på ett rent snyggt hotell med trevlig personal. Eftersom vi bokar halvpension ska maten vara skaplig. Vi bodde på Pi-lari-playa i fjor augusti, men det gör vi inte om. Det var rent ut sagt skitigt och ren kaos. Undrar också över taxipris till flygplatsen. Är det per person? Det stod 10 euro till P-lari-playa i fjol. Vi fick betala 18 euro enkel resa, trots påpekande. Vill ni hjälpa oss att rekommendera vilket av våra föreslagna hotell som är trevligast, vore vi tacksamma.
Marie-Louise

Svar:
Java är 3+ medan Caballero endast har 3 stjärnor. Jag har inte bott på någondera, men av beskrivningen att döma skulle jag definitivt valt Java. Anledningen att Sunhotels kan erbjuda så bra priser är att de arbetar på samma sätt som researrangörerna. De bokar upp ett stort antal rum och har sedan en sista dag då de måste ge besked om de ska ha rummet eller ej. Tack vare den stora förbokningen får de rabatter som de till viss del låter kunden ta del av. Det blir alltid billigare att boka ett hotell via oss än om du bokar direkt på hotellet (under förutsättning att de följer sin prislista). Vad det gäller taxipriserna så är det precis som i Sverige alltid bäst att komma överens om priset innan man sätter sig i Taxin.


2006-03-19

Bra hotell nära Palma

Fråga: Vi ska gifta oss på Mallorca i början utav Juni 2006. Vi behöver hjälp med att hitta ett hotell som passar oss. Vi som ska gifta oss är redan en familj på 2 vuxna och 3 barn. 10,4 och 1 år gamla. Vi ska även ?¢‚Ǩ¬ùta med våra föräldrar?¢‚Ǩ¬ù. Våra krav på hotell är barnvänligt, med separat barnpool, inget charter hotell. Strandnära och överlag bra standard. Gärna med en bra restaurang. Tacksam för er hjälp.
Anna

Svar:
Ett mycket trevligt hotel är Bon Sol i Illetas. Det har egen "privat" strand och lite olika poolområden. Dock är det inget "ungdomshotell" utan vänder sig till en lite äldre publik. Direkt vid havet har man en grillrestaurang som erbjuder en fantastisk utsikt över Palmabukten. http://www.ila-chateau.com/bonsol/ Återkom om det inte verkar vara något för er. I så fall finns det många, många alternativ.


2006-03-19

Fin och mysig restaurang för en bröllopsmiddag

Fråga: Vi gifter oss i Svenska Kyrkan i Palma juni 2006 och undrar om ni har några tips på fina och mysiga restauranger som passar för en bröllopsmiddag för 15 personer. Restaurangen ska gärna ligga i Palma området eller i Cala Mayor och Illetas området. Stina
Stina

Svar:
En favoritrestaurang för mig i Palma är Koldo Royo. www.koldoroyo.com Ligger inte särskilt långt från Svenska Kyrkan och håller verklig toppklass. Titta på deras hemsida och återkom om det inte känns rätt. Det finns verkligen massor med restauranger att välja mellan.


2006-03-19

Hotell i Alcudia

Fråga: Är på gång att boka en resa till Mallorca till sommaren 2006. Vi har sett flera hotell som ligger ca 3-4 km från hamnen i Puerto de Alcudia men endast några hundra meter från centrum av Las Gaviotas. Nu undrar vi vad som finns i centrum Las Gaviotas. Finns det en hel del affärer eller nästan ingenting? Och restauranger, finns det en hel del att välja på där också?
Åsa

Svar:
Hela strandremsan från Alcudias hamn ända bort till Can Picaforte är "turistifierad". Dvs massor med restauranger, barer, souvenirbutiker, banker, uthyrning av cyklar etc etc. Det finns med andra ord hur mycket som helst att göra längs hela kuststräckan. Ni måste inte in till Puerto de Alcudia för att shoppa. Vägen längs stranden heter Carretera D?ɬ°rta och räknas som ett av shoppingstråken i Alcudia.


2006-03-19

Hyra lägenhet

Fråga: Hyra lägenhet eller rum i Magaluff-PalmaNova två veckor i september, vart vänder jag mig?
Lars

Svar:
Ett anslag på Svenska Kyrkans anslagstavla skulle kanske kunna fungera. Annars rekommenderar vi att du tittar på SunHotels hemsida. Där kan du välja lägenhet eller hotell och själv se vilket som blir billigast.


2006-03-17

Jobba som trädgårdsmästare

Fråga: Hej, först och främst tack för en super bra sajt! jag har redan fått massor av info!! Jag och min man driver eget företag som trädgårdsmästare och trädvård och vi funderar på att flytta ner till mallorca några månader om året för att jobba med trädvård där men undrar var på Mallorca det är bäst att bosätta sig? Alltså var finns det mest behov av trädvård och trädgårdsmästare? Dessutom undrar jag om det är uppdelat i kommuner som här i Sverige och om man vill samarbeta med ansvariga för tex park och natur på Mallorca vet du hur man får kontakt med dem? Vore jätte tacksam för svar!


Svar:
Ja, Mallorca består av en rad kommuner eller Ajuntament. Var det är bäst att bosätta sig i ert fall är en svårare fråga. Calvia kommun, väster om Palma är Mallorcas (och Spaniens ) rikaste kommun. Det bor mycket tyskar, engelsmän och välbärgade turister där. Å andra sidan finns det största utbudet av era tjänster också i den kommunen. Själv trivs jag bäst i Soller kommun. Där är grönt och frodigt och av den anledningen finns det behov av era tjänster. Å andra sidan är de som bor där vana att själva ta hand om sina trädgårdar. Jag har å andra sidan inte sett någon som erbjuder era tjänster professionellt. Ett annat tips är att ni kontaktar Svenska Konsuln på mallorca Hon heter Nathalie Rigo och talar flytande svenska. Kontaktuppgifter hittar du här: Länk


2006-03-16

Gloria Gaynor

Fråga: Hej! Fick precis ert nyhetsbrev och såg att Gloria Gaynor ska uppträda på Gran Casino 17 juni. Var inne på deras hemsida men den var helt på spanska och jag hittade inget ang. Gloria där. Har ni mer info kring detta? Pris, biljetter, hur man får tag på dem etc? Tacksam för svar!
Sofia Engblom

Svar:
Vad jag vet är att hon ska delta i Jazz Voyeur Festival på Gran Casino Mallorca i Magaluf den 17.06.06 Jag ska undersöka om jag kan få fram mer info.


2006-03-11

Vandringsguide

Fråga: Jag letar efter en bra vandringsguide för Mallorca. Jag har varit där tidigare år men tycker att det är svårt att hitta till startplatser och hur man tar sig tillbaka när man har kommit i mål. I år ska vi vandra på västra sidan och vi bor i Soller. Kan ni hjälpa mej??
Gunilla

Svar:
Fredric Cederlund, bosatt i Fornalutx, lär vara en mycket kunnig och erfaren guide. Jag har aldrig själv vandrat med honom, men har hört mycket positivt. www.outdoormallorca.com Ett annat alternativ är Åsa Johannesson. Hon är bosatt i Genova (i västra utkanten av Palma). www.personlig-guide-mallorca.nu


2006-03-10

Jag har fått tips om restaurang Koldo Royo

Fråga: Vad tycks om det? Det handlar om en Bröllopsmiddag i början av september.
Eva

Svar:
Jag har inte varit hos Koldo i år. Men normalt sett är det en av mina absoluta favoriter. Baskiskt kök, exklusivt, men mycket prisvärt. Fin utsikt över Palma hamn. Men... kanske inte så mysigt, kan kännas lite stelt om du förstår vad jag menar. I september skulle jag kunna tänka mig att det vore mysigt ute i Puerto Portals. Där finns massor med trevliga restauranger. Flannigan, Bismarque, Tristans Bakficka är några bra exempel.
Koldo Royo: Länk
Flannigan: Länk
Bismarque: Länk


2006-03-10

Boende

Fråga: Vi åker till Mallorca i augusti och är 8 vuxna, 4 barn som vill ha ett fint boende, lugnt men även roligt för tonäringar och småbarn. Det gäller 4 nätter och 5 dubbelrum. Kan ni rekommendera oss något fint som vi kan njuta av när morfar fyller 70 år?
Erika

Svar:
Ett mycket trivsamt hotell är Gran Hotel i Soller www.granhotelsoller.com Soller är en aning sömnigt för tonåringar, men man når Palma ganska enkelt och där finns det uteliv! Jag tror dock att tidpunkten för er resa gör att jag hellre rekommenderar Puerto de Soller. Då har ni närheten till vattnet. Det finns två trevliga hotell som är lite speciella. Det ena heter Aima och är ett nyöppnat designhotell som slog upp portarna i fjol. www.aimiahotel.com Det andra heter Esplendido har under vintern genomgått en fullständig totalrenovering. Ja, en hel omgörning. Bakom projektet står ägarna (svenskar) till Hotel Portixol som ligger i Palmas utkant. Med tanke på hur populärt deras hotell i Palma är så tror jag man kan förvänta sig att Esplendido blir riktigt bra. Ytterligare två trevliga ställen är: Hotel Bon Sol Ett privatägt hotell där ägarna själva bor på hotellet och dagligen håller koll på det mesta. Ligger i Illetas, 15 min från Palma. Egen strand. Det finns dels Bungalows i direkt anslutning till stranden, dels "vanliga" rum. Lite "gammaldags" hotell med mycket hög mysfaktor. En av hotellets två restaurangen ligger vid havet och utsikten över Palmabukten är fantastisk. www.ila-chateau.com/bonsol/ Hotel Cas Xorc Exklusiv finca med utsökt restaurang. www.casxorc.com


2006-02-10

Djuphavsfiske i Alcudia?

Fråga: Ska till Alcudia i slutet av maj. Min make är fiskefantast. Finns det fisketurer/djuphavsfiske?
Sabina

Svar:
Din man kommer att må bra. Just från Alcudia finns fisketurer och djuphavsfiske. Normalt sett kan man boka detta via hotellet, men annars har jag en mailadress: info@charteralcudia.com Jag känner inte till deras verksamhet personligen, men enligt mina källor är det bra.


Taxiresa

Fråga: Vad kostar en taxiresa från Porto Cristo till flygplatsen ca 60 km. Ungefärligt pris.?
Torbjörn

Svar:
Enligt vad jag kan få fram ska det kosta cirka 75 Euro.


Temperaturer.

Fråga: Jag har sökt efter information om Mallorca och temperaturer men inte lyckats hitta det någonstans. Har ni möjligtvis någon data på temperaturen i luften på Mallorca under april månad? My


Svar:
Kolla här: Länk


Boende

Fråga: Jag besökte er fina site om Palma och funderade på om ni ev kunde hjälpa mig. Jag funderar på att från i höst bo delar av året på Mallorca. Jag arbetar som fristående konsult och är egentligen bara beroende av telefon och bredbandsuppkoppling för mitt arbete. Vet ni var man vänder sig för att hitta en trevlig lägenhet att hyra för ett halvår i taget?
Henrik

Svar:
Ett bra tips tror jag kan vara att kontakta Svenska Kyrkan i Palma. Vad jag förstår fungerar deras anslagstavla ganska bra i sådana sammanhang.


Rederier

Fråga: Vi är ett transportföretag som skulle behöva få lite uppgifter hur man kan transportera ca 5 bilar (med förare) från Barcelona till Mallorca. Vet ni vilka rederier man kan använda sig av?
Eurotransport

Svar:
Det finns två rederier som trafikerar sträckan. Trasmediterranea har (åtminstone sommartid) en katamaran som tar drygt 3 timmar. Titta på http://www.trasmediterranea.es/ www.iscomarferrys.com


Klimatet

Fråga: En liten fråga då med tanke på hur klimatet kan vara. Jag var inne och tittade på statistiken för i år de två första majveckorna. Den var ju inte så lovande mycket mulet och regn. (Vilket kanske var speciellt för i år)? Är det att slänga pengarna i sjön att bege sig den perioden om man räknar med att kunna gå i shorts och åka runt och utforska mallorca med bil? Och njuta lite av värmen? Att bada i havet förstår jag kan vara något kallt men är risken att det krävs både regnställ och tjocktröja denna period?
Lotta

Svar:
Normalt sett inte. Jag tycker det är den bästa tiden för att utforska ön. Shorts är ett utmärkt plagg. Men, ta med en liten tröja i reserv. Det som vanligtvis är positivt är att även om man skulle vakna med lite regn en dag, så kan det vara fantastiskt väder på eftermiddagen. Inte som ofta här i Sverige att så som dan börjat så blir det hela dagen.


Dykning

Fråga: Jag funderar på att åka med 3 snorkelsugna barn till Mallorca den 24 sept i 1 vecka. Jag undrar hur länge på säsongen de olika dykcentren har öppet. Är det fortfarande varmt i vattnet i månadsskiftet september/oktober. Kan ni rekommendera några bra dykställen där man inte behöver ta sig ut med båt?
Caroline

Svar:
Vattnet håller ?sommartemperatur? dvs 24-25 grader. Dykcentra har normalt sett öppet fram t o m oktober. I Puerto de Soller finns Octopus www.octopus-mallorca.com De har båtturer för dyjkare. Men här kan man gå ut på klipporna och snorkla direkt från land.


Kartor

Fråga: Vi ska åka till Mallorca lördag närmare bestämt östra sidan Cola?Ǭ¥dor. Finns det några bra kartor, som ni kan rekommendera på Internet eller någon annan stans.?
Bengt

Svar:
Ta en titt på Länk Det är där jag brukar titta!


Boende på Mallorca

Fråga: Vi är ett par i 55-års åldern som funderar på att skaffa oss ett boende helårs- eller halvårsvis på Mallorca. Vi har några frågor vi skulle vilja ha svar på innan vi börjar titta efter boende. Är det samma el-uttag som det är i Sverige (220 volt)? Finns det utkörning av större vattendunkar som levereras till dörren ex. veckovis eller månadsvis(t.ex. 10 eller 20 liters dunkar). Vi har hört att gasbolagen kör ut större dunkar till dörren, stämmer detta? Har ni någon prisuppgift om det isåfall och om dom levererar veckovis, månadsvis eller efter beställning? Vi är mycket tacksamma om ni kan hjälpa oss att få svar på dessa frågor.
Sven och Margareta

Svar:
El-uttagen är normalt sett identiska med de i Sverige. I vissa äldre byggander finns fortfarande gammal standard kvar, men då finns det adaptrar att köpa. Det bör inte vara något problem. Vad det gäller vattnet har jag inte hört något om detta. men visst går det att lösa vattenfrågan på något vettigt sätt. Kanske Svenska Kyrkan i Palma har stött på detta. Testa med att skicka ett mail tilll dem. Adressen är: skutpalm@teleline.es


Flamenco

Fråga: Vi drar till Pollenca för 4:e året i rad och har i år med oss en person med mycket stort gitarrintresse. Har ni några tips på flamencouppträdanden under perioden 11-18 augusti?
Anders

Svar:
Det ni inte får missa är Herrgårdsfesten på Son Amar. Där är mycket Flamenco och av hög klass. Det ligger dock på andra sidan av ön, men de flesta researrangörer har turer dit. Rekommenderas. I övrigt hänvisar jag till er guide på platsen, som säkert har bättre kännedom om lokala aktiviteter.


Egen rörelse på Mallorca

Fråga: Funderar på att prova att leva på Mallorca. Det verkar svårt att hitta jobb så en egen rörelse är nog det bästa. Kan man precis som i Sverige arrendera en kiosk, butik eller bar? Vart vänder man sig i så fall? Vad tror ni är bästa vägen att gå?
Tomas

Svar:
Jag kan inget om detta. Mitt tips är att du kontaktar Svenska Konsulatet på ön. Konsuln heter Nathalia Rigo och är advokat. Hon talar perfekt svenska och har alla kontakter och kunskaper du behöver. Telefon: +34 971 21 30 96


Giftermål

Fråga: Jag och min sambo ska gifta oss i Svenska Kyrkan i Palma den 13:e september kl 18. Vi letar efter en restaurang i Palma eller Illetas där vi kan ha en liten bröllopsmiddag för 8-10 personer inkl. 2 barn. Vi bor på Illetas Club Playa, men där var det inte möjligt att ordna. Det vi letar efter är ett ställe med god mat, vänlig atmosfär och finns det lite glad musik är inte heller det fel. Mysigt, inte stökigt. Vi har frågat personalen i Svenska Kyrkan som föreslog Sa Caseta. Det är ju väldigt svårt att veta när man sitter här hemma, så alla tips är välkomna! Man vill ju ha bokat och sett menyn, ev. beställt en trerätters meny innan man åker ner.
Eva

Svar:
Själv hade jag kontaktat Hotel Bon Sol i Illetas. Det ligger nära ert hotell. De har en liten mysig restaurang som ligger nere vid havet (man sitter ute och tittar ut över Palmabukten och hör vågorna slå i bakgrunden). Som regel kommer en trubadur och sjunger lite dessutom är det en högtidlig atmosfär och god mat. Restaurangen är i första hand till för hotellets gäster så ni bör kolla att det går att genomföra även om ni inte bor på hotellet. Ring och tala med Birgitta i receptionen (svenska). telefonnummer finner ni på deras hemsida www.ila-chateau.com/bonsol/


Uttagsautomater på Mallorca

Fråga: Kan jag få info av er angående uttagsautomater på Mallorca? Jag ska till Alcudia, hotell Mirada, finns det automater i närheten av hotellet och kan man använda både Visa och American Express?
Ann-Katrin

Svar:
Det finns massor av banker på Mallorca. I varje liten ort finns ofta flera banker. och alla har uttagsautomater. Huruvida det finns någon nära Hotell Miranda kan jag inte svara på. Men troligen! Vi genomförde för några år sedan en undersökning vilka kort som accepterades mest. VISA blev "bäst", men även American Express accepteras i hög utsträckning på ön.


Båt från Mallorca till fastlandet

Fråga: Jag skall åka till Mallorca i augusti och undrar om det går någon båt från Mallorca till fastlandet, gärna till Alicante?
Max

Svar:
Det går "Fast Ferries" till Barcelona. Ca 3,5 timme tar det. Numera finns det möjlighet att komma till Alcudia över havet. Från spanska fastlandet finns förbindelse från Barcelona. För den som vill kombinera med Menorca finns förbindelse både till Ciutadella och Mahon. Billigt är det dock inte. Bil + 4 passagerarer kostar närmare 5000:- t o r oavsett om du vill till fastlandet eller grannön. Exakta priser och avgångstider finner du på www.aferry.to/Alcudia-ferry.htm


Flygbuss upp till Alcudia-stranden

Fråga: Jättebra sajt. Mycket läsvärt, men jag saknar uppgifter om det går någon sorts "flygbuss" t ex upp till Alcudia-stranden. Om man bara tagit en flygstol och har hotell några dar men ingen transfer och INTE VILL åka taxi och inte vill in till Palma för att leta buss. Hur går man bäst till väga? Finns det nån busslinje som går till Alcudia direkt från flygplatsen? Hoppas på svar
Berit

Svar:
För den som reser på egen hand är det absolut enklast med taxi (kostar ca 800:-/resa) eller hyrbil (ca 1400:- för en vecka) som gäller. Anledningen är att det inte går bussar från flygplatsen till Alcudia. Du måste i så fall ta dig till centrala Palma (Plaza Espa?ɬ±a) och därifrån ta bussen till Alcudia. Buss avgår från flygplatsen en gång i kvarten (mellan 07 ?¢‚Ǩ‚Äú 24) in till Palma, dock inte till Plaza Espa?ɬ±a utan det krävs ett byte för att komma till platsen varifrån Alcudiabussen utgår. Bussen till stan kostar 1,85 Euro enkel.Resan mellan Palma ?¢‚Ǩ‚Äú Alcudia kostar 9 Euro t o r. Det finns även en hemsida där man kan beställa transfer till Alcudia för 15 Euro per person. Detta är dock något jag varken testat eller hört någon som provat. www.mediterranean-holidays.citymax.com/palma_airport_transfers.html.


Bröllopsnatt

Fråga: Vi ska gifta oss på Mallorca den 10 augusti och efterlyser nog något mysig/bra hotell. Tänkte höra om ni har några bra förslag. Det spelar inte så stor roll om det är ett lyxigt i Palma eller ett mysigt i bergen eller dyl. Bara det är lite speciellt på något sätt.?
Camilla

Svar:
Cas Xorc i bergen utanför Soller är lite speciellt. Tycker jag! www.casxorc.com Ett annat mycket trevligt hotel är Gran Hotel i Soller. Här finns också ett spa som gör att ni kan unna er något extra. www.granhotelsoller.com


Hotell i Cala d?É‚Äúr

Fråga: Vi önskar besöka Cala d?É‚Äúr på Mallorca och undrar om ni har något tips på bra hotell? Vi önskar ett dubbelrum gärna med sjöutsikt (lugnt läge). Vi tänker åka 30 april - 7 maj. Vikan tänka oss halvpension. Vet ni hur vi kommer från flygplatsen till Cala d?É‚Äúr så skulle det vara en hjälp också?
Åse

Svar:
Jag har inte den bästa kollen på hotellen i Cala d?É‚Äúr, och kan därför inte rekommendera något speciellt. Gå till SunHotels sajt där man enkelt och bekvämt kan boka hotell on-line. De har flera alternativ i Cala d?É‚Äúr som ser vettiga ut. Titta på deras beskrivningar och se om något passar. När det gäller transporten från flygplatsen så rekommenderar jag faktiskt att ni hyr en bil. Man kan se så oändligt mycket mer om man har tillgång till bil. Och det kostar inte så mycket. En vecka ligger på ca 1400 kronor hos AutoEuropa. Det motsvarar ungefär vad det skulle kostat med taxi i båda riktningarna.


Palma

Fråga: Var inne på er site och tänkte boka hotell. Jag hittade ingen karta; tänkte se var det är bäst att bo. Jag vill gärna bo i centrum alternativ Portixol som jag hört ska vara det "nya området". Stämmer detta? Har ni något bra förslag? Eftersom jag aldrig varit på Mallorca, vet jag inte alls hur staden ser ut; om man vill till playan, ligger den då utanför staden, eller kan man även bade i stan? Hur många bor i Palma?
Charlotta

Svar:
Lättaste frågan först. I Palma bor ungefär 350.000 personer. Portixol är inget område som tilltalar mig personligen. Det ligger i utkanten av stan (österut mot flygplatsen) och var tidigare en "tråkig" fiskehamn med industriell prägel. På senare år har den moderniserats en del, men fortfarande tycker jag att det saknas allt för mycket atmosfär för att jag skulle vilja rekommendera det. Svenskägda Hotel Portixol är dock omtyckt av många gäster och bland annat lovordas deras kök. Min personliga erfarenhet av detta är dock inte särskilt upplyftande. Medelmåttigt blir mitt betyg. Framförallt som Mallorca har så mycket mer att erbjuda. När det gäller stranden är det nog så att jag skulle vilja säga att man INTE kan bada i Palma. Visst går det, men någon vettig strand finns faktiskt inte. Det blir att bada från strandpromenaden och det känns inte särskilt upplyftande. Det bästa på nära håll tycker jag nog är i Illetas, några km väster om Palma.


Lägenhet i Palma

Fråga: Efter ditt svar har en väninna bestämt sig för att hänga på, vilket gör att vi kanske snarare söker lägenhet än hotell? Mitt i stan blir bra; jag litar på ditt omdöme att Portixol fortfarande saknar riktig atmosfär. Prisläge? Tja, svårt att säga nar jag inte riktigt vet hur mycket man får för pengarna därenere, men vi kan ju säga så mycket som att vi är två ganska bekväma 30 åringar - sköna sängar, rent och snyggt men inte lyx. Kan man även hyra bil via er?
Charlotta

Svar:
Lägenheter inne i Palma är inte så lätt. Däremot finns det ett relativt billigt, men mycket bra boende centralt i Palma. Hotellet heter Hotel Born. www.hotelborn.com Centralare kan man knappast bo. Nackdelen är att det inte finns pool. Nu när värmen stiger kan det vara att rekommendera. Några andra alternativ som jag inte känner till så väl personligen, men som en god vän skrivit om är: Hotel Isla de Mallorca *** Plaza Almirante Churruca 5, 07014 Palma de Mallorca. Tel 0034 ?¢‚Ǩ‚Äú 971 28 12 00. Fint 3-stjärnigt hotell med snudd på 4. Ligger bra i city och det tar bara 5-10 minuter att promenera till Gamla Stan. Lugnt hotell som ligger i ett lugnt kvarter. Kan rekomenderas! Gomila Park** Adress: Avda Joan Mir?ɬ? 5-7, 07014 Palma de Mallorca. Tel och fax +34 971 289 062. Prisvärt lägenhetshotell i två byggnader. Beläget mitt i det trendiga Palmaområdet, Terreno, med gångavstånd till borgen Bellvér. Liten solterrass på taket med pool och solstolar. Poolbar som serverar enklare rätter. Fina enrumslägenheter (ca 14-18 m2) som varierar i storlek och utförande med balkong mot omgivningarna. Kombinerat sov- och vardagsrum. Pentry och matplats på balkongen. Låter väl skönt! Lite mer om vad ni inte ska missa i Palma finner du här: http://www.destinationmallorca.se/A6.htm


Restauranger

Fråga: Vill börja med att berömma er site som är mycket bra! Sen undrar jag om ni kan tipsa mig om några restauranger vi skulle kunna besöka. Gruppen är på 20 personer (18 livliga män i 30-50 års åldern och två tjejer i 30-årsåldern) och jag skulle vilja hitta några lite speciella restauranger med t ex lite flamenco eller annan typ av musik utan att vara för stora och turistiga. Vi ska bo på hotel Armadams, via på Marqués de la Cenia 34.
Christina

Svar:
Lite allmänna restaurangtips i Palma, och annat också, finner du på http://www.destinationmallorca.se/A6.htm Jag tycker att ni ska åka på Son Amar. Det ligger 10-15 minuter utanför Palma. Ta några taxi, eller be hotellet ordna en liten buss. Bättre show finns inte att uppbringa i Europa. Det kan låta turistiskt (och det är det). Men jag och min familj åker med glädje dit åtminstone vart annat år. Det är en härlig kväll som man blir glad av. Startar ca 20.00 och avslutas 24.00 Ni är tillbaka i Palma lagom för att besöka Made in Brazil eller någon av de andra vattenhålen längs Paseo Maritimo. http://www.destinationmallorca.se/H14.htm och www.sonamar.com


Födelsedag i San Augustin

Fråga: Jag och familjen åker till Mallorca i slutet av juni för att fira min sambo som fyller 40 år. Jag undrar om ni har tips om vad man kan hitta på en sådan dag? Skulle gärna vilja överraska med något. Vi är fyra personer, två vuxna och två barn på 2 och 4. Han är absolut sporttypen. Älskar att idrotta och vara ute. Jag är vin/matintresserad, och som tur är så har det så sakteliga börjat smitta av sig.
Petra

Svar:
Ett förslag: Börja dagen ta taxi till Plaza Espana i Palma (tar ca 15 min från San Agustin). Därifrån går tåget "Röda Blixten" till Soller. En trevlig utfärd som tar ca 50 minuter. Ganska kul för barnen. Väl framme i Soller fortsätter resan med taxi till "Mirador Ses Bargues". Det tar ca 10 minuter och är en utsiktsplats och restaurang. Här startar en vandringsled som är underbar att gå. Om man bara tänker på 1) att ha rejält med vatten med sig 2) har bra skor 3) orkar bära barnen för de orkar kanske inte lika mycket som vi vuxna. Vandringen till målet (Cala Tuent) tar ca 4 timmar. Halvvägs ligger en bondgård som det går att få lite nypressad apelsinjuice och om man beställer i förväg kan man även äta lunch här. Väl framme i Cala Tuent finns en trevlig restaurang som heter Es Vergeret (www.esvergeret.com). Kl 16.45 lägger båten till vid bryggan i viken och tar er (för 10 euro/person) tillbaka till Puerto de Soller. Härifrån går spårvagn till Soller (var 20 minut) och sedan går tåget tillbaka till Palma. Trevlig heldag med mycket upplevelser, men förmodligen för ansträngande för barnen. Alternativet är att ni äter på Ses Barques (rustik Mallorkinsk restaurang med bra lokalt kök) och sedan tar en liten vandring till Puerto de Soller eller till Soller via Fornalutx (45 min -1 timme). I Fornalutx kan ni också äta Mallorkinskt på någon av byns restauranger. Fornalutx har under många år utsetts till Spaniens vackraste by och är värd ett besök. Vandrar ni vidare till Soller så finns ett underbart ställe att äta på (dyrt) Gran Hotel. Ett annat alternativ är att ni hyr en bil och kör upp till Santa Catarinas Vingård som ligger 25 minuter från San Augustin. Vägbeskrivning (www.santacatarina.com) Här provsmakar ni lite vin och köper några flaskor av deras Merlot 1998 (om de börjat sälja den än). Vägen tillbaka går via Puerto Andraxt och på väg tillbaka till San Augustin stannar ni i Puerto Portals och äter gott på tex Flanigans eller Bismarque. Här finns också Marineland som är uppskattat av barn i alla åldrar. Delfinshow och papegojshowen är något extra. Ett tredje alternativ är att ni tar vingården och därefter kör norrut mot Esporales. Ett besök på La Granja kan vara spännande och trevligt för barnen. Se mer info (http://www.idealspain.com/Pages/Places/mallorca/lagranja.htm) Sist men inte minst Ha en skön dag på stranden. Framåt 8-tiden på kvällen beger ni er (vet ej hur barnen funkar i detta sammanhang) till "Herrgårdsfest" på Son Amar Det är en helt fantastisk show i bästa Las Vegas stil. Faktiskt det bästa i Europa. Trolleri, dans, sång och musik. www.sonamar.com Lycka till med planerna.


Förboka transfer

Fråga: Jag och min familj ska åka till Mallorca i sommar 31 juli. Vi landar 18.35 och sedan ska vi ta oss upp till Can Picafort. Finns det någon möjlighet att förboka transfer? Vi är 2 vuxna och 2 barn (6, 9 år).
Anita

Svar:
Det beror på vilken researrangör ni åker med. De brukar kunna erbjuda olika alternativ. Om ni bokat resan själv är det taxi som gäller. Det finns alltid gott om bilar vid flygplatsen, men det blir som regel billigare om man bokar någon som kommer från Can Picafort och hämtar. Bäst tycker jag personligen det är att ha en bil. Blir inte dyrare än taxi t o r. En liten bil på högsäsong kostar ca 14-1500 för en vecka t ex genom AutoEuropa som vi länkar till på vår startsida. Alltid fräscha bilar och de har utlämning/kontor där man väntar på bagaget. Enkelt och praktiskt. Vill ni kolla med transfer finns t ex: http://www.janerbus.com/en/index.htm


Förboka transfer

Fråga: Jag och min familj ska åka till Mallorca i sommar 31 juli. Vi landar 18.35 och sedan ska vi ta oss upp till Can Picafort. Finns det någon möjlighet att förboka transfer? Vi är 2 vuxna och 2 barn (6, 9 år).
Anita

Svar:
Det beror på vilken researrangör ni åker med. De brukar kunna erbjuda olika alternativ. Om ni bokat resan själv är det taxi som gäller. Det finns alltid gott om bilar vid flygplatsen, men det blir som regel billigare om man bokar någon som kommer från Can Picafort och hämtar. Bäst tycker jag personligen det är att ha en bil. Blir inte dyrare än taxi t o r. En liten bil på högsäsong kostar ca 14-1500 för en vecka t ex genom AutoEuropa som vi länkar till på vår startsida. Alltid fräscha bilar och de har utlämning/kontor där man väntar på bagaget. Enkelt och praktiskt. Vill ni kolla med transfer finns t ex: http://www.janerbus.com/en/index.htm


Färjor

Fråga: Vi skall åka båt från Mallorca till Alicante den 24/6 natt. Vi är 6 personer mellan 12-45 år vilka färjor finns och vilka priser gäller på däck?
Marie

Svar:
Jag tror inte det går någon färjelinje mellan Palma och Alicante. Det närmaste jag vet är till Denia. Ta en titt på nedanstående sidor: http://www.allferries.co.uk/balearia.htm http://www.balearia.net/indexbalearia.htm


SPA på Mallorca

Fråga: Jag undrar om du kan hjälpa mig med lite kontakt & adress information på SPA anläggningar eller ställen där de utför kropps-/hudvårdsbehandlingar på Mallorca? Vi ska bo i Alcudia men jag har inget emot att behöva resa till annan ort. Finns det någon hemsida där sådan information finns samlad?
Petra

Svar:
Det finns en hel del att välja mellan. Allt ifrån hotellens egna "mini-spa" till anläggningar som i princip är inriktade på detta. Detta lär vara Mallorcas bästa SPA http://www.ayurveda-farm.com/


Uppsats

Fråga: Vilken bra sida om Mallorca! Jag kom hem från just denna ö igår och jag är helt tagen. Har varit där tre gånger förut men då som soltörstande turist. Denna gång var jag där på besök hos min syster som jobbar där och vi hyrde bil så hon kunde visa mig alla de underbara platser som man vanligtvis inte kommer till. Jag studerar på folkhögskola och tänkte nu skriva en uppsats om ön. Min syster nämnde att när de har shower utomhus så är de tvungna att använda särskilda instrument för att mäta vibrationerna i marken. Mallorca, i alla fall turistorterna på Mallorca, har tydligen tagit stor skada av många års hög musik. Detta låter ju helt otroligt, har ni hört något om detta? Har ni någon aning om vart jag skulle kunna få reda på mer om detta? Tänkte även spåna lite mer på turistskatten som tillkom under en period och sedan försvann igen.
Linda

Svar:
Det du nämner har jag inte hört. Däremot har jag hört att man talar om "ljusförorening" och att det finns planer på att begränsa användandet av strålkastare. Det är helt enkelt för mycket ljus som sprids. Ett annat intressant projekt som är på gång just nu är att man bygger en tunnel från källan vid Sa Costera på öns Nordvästra kust till Soller. Där ska vattnet sedan pumpas ner i grundvattnet för att försöka skapa ett "övertryck" så att det av saltvatten fördärvade grundvattnet återställs.


Fråga: Vi har bokat en resa till Puerto de Soller och Hotel Es Port i sommar, men har nu läst att det byggs en hel del runt staden (tunnelarbete osv) och det kan därför vara mycket buller och damm. Stämmer det? I så fall kanske det är läge att byta destination på Mallorca.
Mvh Marie


Svar:
Tunneln öppnades strax före påsk. När jag körde där senast verkade det mesta av arbetena vara i avslutningsfasen. Och det var bara finputsningen som återstod.
Jag skulle INTE vara orolig för detta. Jag har själv flera vänner som jag bokat in i Puerto de Soller denna sommar.


Blog

Omröstning

Vad gör du på semestern?:

Väderprognos

Vädret Palma de Mallorca


Läs mer om vädret!

Vårt tips!

Stll en frga!
Kanske finns svaret redan hr intill..

Om inte...
r du vlkommen att skicka in din frga hr.

Vi kan inte lova...
...att vi kan ge svar p allt. Ej heller hur snabbt vi kan svara.

Det vi lovar r att gra vrt bsta.

Du fr ett mail nr vi besvarat din frga.

Annonser

Sponsrade länkar